Imunitatea potențială contra COVID-19 ar dura cel puțin patru luni

  • 14 Octombrie 14:12
Imunitatea potențială contra COVID-19 ar dura cel puțin patru luni

Anticorpii pacienților diagnosticați cu COVID-19 se mențin în organism timp de cel puțin patru luni după infectare și ar oferi imunitate împotriva coronavirusului în această perioadă, potrivit unui studiu publicat marți de Institutul Național pentru Sănătate și Asistență Socială (THL) din Finlanda, citat de EFE și site-ul postului finlandez de televiziune YLE, yle.fi, potrivit Agerpres.

Cercetarea, efectuată de THL în colaborare cu orașul Helsinki, a analizat, începând din luna martie, 129 de persoane din 39 de familii în care cel puțin unul dintre membri a prezentat rezultate pozitive la testul PCR pentru depistarea COVID-19.

Studiul a confirmat că 63 din cele 64 de persoane testate pozitiv au dezvoltat anticorpi în prima lună de la infectare și, în plus, au identificat anticorpi la alte 17 persoane care au avut rezultate negative la testul PCR.

Aproape toți subiecții COVID-19 pozitivi au format anticorpi în prima lună după infectare, notează YLE.

Majoritatea subiecților infectați au prezentate forme ușoare de boală și nu au necesitat spitalizare.

Potrivit THL, cantitatea de anticorpi la persoanele infectate a scăzut pe perioada monitorizării, deși la patru luni de la infectare aproape toți subiecții aveau încă anticorpi.

''Rezultatele în urma studiului THL confirmă dovezile conform cărora anticorpii produși după o infecție naturală și imunitatea potențială ar dura cel puțin patru luni'', a declarat Merit Melin, cercetătoare la THL și conducătoarea studiului, citată într-un comunicat.

Melin a recunoscut că nu se cunoaște deocamdată cu certitudine ce tip de imunitate protejează corpul uman împotriva unei noi infecții COVID-19, deși experții consideră că este cea furnizată de anticorpii neutralizanți.

De asemenea, nu se știe cu siguranță cât timp persistă în organism anticorpii specifici împotriva virusului SARS-CoV-2, care cauzează COVID-19, deoarece investigațiile efectuate până în prezent prezintă rezultate foarte diferite.

THL consideră că rezultatele sunt promițătoare din perspectiva dezvoltării unui vaccin, se mai arată pe site-ul YLE.

"Deoarece vaccinarea vizează de asemenea să producă anticorpi neutralizanți de lungă durată, este promițător că imunitatea obținută după infectare durează mai mult decât s-a raportat anterior", a declarat Hanna Nohynek, medic la THL, citată în comunicat.

THL intenționează să continue studiul pentru a examina prevalența anticorpilor și posibila imunitate la persoanele infectate după șase și șapte luni, rezultate așteptate până la sfârșitul acestui an.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
0
Cer acoperit de nori
Umiditate:82 %
Vint:5,7 m/s
Sun
0
Mon
-2
Tue
0
Wed
2
Thu
9

Curs oficial BNM 22 August 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.6967 -0.0000
USD 16.6356 -0.0000
RON 4.0711 -0.0000
UAH 0.6064 -0.0000
RUB 0.2255 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău