Imunitatea față de COVID-19 nu ar fi permanentă. Cât de mult rămân anticorpii activi în organism după vindecare

  • 13 Iulie 2020 19:24
Imunitatea față de COVID-19 nu ar fi permanentă. Cât de mult rămân anticorpii activi în organism după vindecare

Un nou studiu realizat asupra persoanelor care s-au îmbolnăvit de COVID-19 și s-au vindecat arată că imunitatea prin anticorpi nu este permanentă și că durează doar câteva luni, relatează BBC.

Cercetătorii de la King’s College din Londra au studiat felul în care organismul se luptă în mod natural cu noul coronavirus, cum sunt creați anticorpii și cât de mult rămân ei în organism după ce persoana se vindecă de COVID-19, potrivit DIGI24.ro

Aproape toți cei 96 de oameni care au participat la studiu avea anticorpi detectabili care puteau să atace și să neutralizeze coronavirusului, însă nivelurile acestora începeau să scadă la trei luni de la vindecare.

Cercetători spun că nu este încă clar dacă acest declin al numărului de anticorpi înseamnă că persoanele respective sunt din nou vulnerabile la infectare, însă astfel de răspunsuri imunitare pe perioade scurte sunt observate și la alte virusuri cum ar fi răceala obișnuită.

Pe de altă parte, faptul că nu există anticorpi detectabili nu înseamnă, în mod necesar, că organismul nu are imunitate la virus. Anticorpii nu sunt singurii „soldați” pe care organismul îi folosește pentru a se lupta cu o nouă infecție. Există, spre exemplu, și celule T care pot ajuta la lupta împotriva virusului. Astfel de cercetări sunt importante mai ales pentru a ne spune cum ar putea funcționa un potențial vaccin.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
14,96
Cer senin
Umiditate:89 %
Vint:2,06 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău