Imran Khan acuză India că plănuiește o operațiune militară în Kashmirul pakistanez

  • 14 August 2019 20:00
Imran Khan acuză India că plănuiește o operațiune militară în Kashmirul pakistanez

Premierul Pakistanului, Imran Khan, a declarat miercuri, în cadrul discursului dedicat aniversării Zilei Independenței, că India plănuiește o operațiune militară în Kashmirul pakistanez, potrivit Reuters, preluat de MEDIAFAX.RO

Prezent la Muzaffarabad, capitala Kashmirului pakistanez, Khan a declarat că operațiunea plănuită de India ar urma să aibă o amploare mai mare decât cea din februarie, când un avion militar indian a fost doborât de forțele pakistaneze.

„Au un plan îngrozitor de a distrage atenția lumii de la acțiunile lor din Kashmir (Kashmirul indian, n.r.), printr-o operațiune în Azad Kashmir”, a spus Khan, făcând referire la porțiunea din Kashmir administrată de Pakistan.

„Armata pakistaneză este informată despre faptul că ei au în plan o operațiune în Azad Kashmir”, a adăugat acesta.

 Reprezentanții Armatei indiene și ai Ministerului de Externe de la New Delhi nu au comentat declarațiile premierului pakistanez.

Guvernul federal al Indiei a anunțat revocarea articolului 370 privind statutul special constituțional al regiunii Kashmir și a informat că plănuiește restructurarea teritoriul disputat.

Articolul 370 permitea regiunii Kashmir să aibă propria sa constituție, un steag separat și autonomie în aproape toate domeniile, cu excepția afacerilor externe, apărării și comunicațiilor.

Sursa:Mediafax.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Confluențe Românești cu Radio România Internațional
Meteo Chișinău
19,24
Câțiva nori
Umiditate:55 %
Vint:5,14 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău