Împuternicirile de reprezentare vor putea fi acordate din orice colț al lumii

  • 24 Noiembrie 2020 14:56
Împuternicirile de reprezentare vor putea fi acordate din orice colț al lumii

Împuternicirile de reprezentare vor putea fi acordate din orice colț al lumii prin intermediul serviciului electronic MPower. Acesta reprezintă un registru al împuternicirilor de reprezentare în baza semnăturii electronice și a fost lansat de Agenția de Guvernare Electronică, transmite IPN.

Sistemul informațional MPower permite atât cetățenilor aflați pe teritoriul Republicii Moldova, cât și conaționalilor de peste hotare să acorde împuterniciri de reprezentare din orice colț al lumii. În cadrul evenimentului de lansare, managerul de proiect, Igor Bercu, a menționat că MPower permite într-o modalitate simplă de a oferi împuterniciri în baza semnăturii electronice și durează doar câteva minute.

Vadim Vintilă, consultant juridic al Agenției, s-a referit la cadrul legal care stă la baza funcționării MPower. „Acordarea împuternicirilor de reprezentare se poate face autonom, fără asistența din partea serviciilor notariale, este gratuit, reduce costurile și timpul de acordare. Este accesibil pentru persoane fizice și juridice de drept public și privat, în baza semnăturii electronice calificate”, a notat responsabilul.

Potrivit specialiștilor, sistemele informaționale de stat sunt foarte ușor de gestionat pentru că ele sunt integrate și se află în interconexiune. MPower se bazează pe serviciile MPass, MSign, MNotify, MLog, MConnect, MCabinet și MCloud. Specialiștii Agenției au anunțat disponibilitatea continuă de a oferi ghidaj tuturor solicitanților de suport privind accesarea cu succes a serviciilor publice digitale.

Potrivit AGE, noua platformă de guvernare digitală se înscrie în seria de servicii menite să îmbunătățească performanța guvernării în Republica Moldova și să reducă costurile și birocrația și să aducă serviciile publice mai aproape de necesitățile cetățeanului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:95 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău