Improvizație rusească pe front: tanc de muzeu folosit pe post de dronă kamikaze. Deznodământ catastrofal / VIDEO

  • 19 Iunie 2023 12:27
Improvizație rusească pe front: tanc de muzeu folosit pe post de dronă kamikaze. Deznodământ catastrofal / VIDEO

În lipsă de echipament militar performant, forțele rusești au început să folosească tancuri vechi care ar trebui să fie într-un muzeu pe post de drone kamikaze: au pus explozibil în vehiculul de luptă și l-au ghidat radio spre pozițiile ucrainene, scrie hotnews.ro.

Pe rețelele de socializare au apărut imagini în care un T-54 sau T-55 vechi de 70 de ani a fost umplut cu explozibili și echipat cu telecomenzi radio simple pentru a fi trimis pe front, într-o încercare disperată a trupelor Moscovei de a ataca pozițiile ucrainene, notează Forbes.

Atacul cu dispozitivului improvizat ar fi avut loc lângă Marinka, în regiunea Donețk, însă vehiculul antic nu a ajuns prea departe: a lovit o mină după ce s-a târât 100 de metri, apoi a fost luat la țintă de o rachetă antitanc a forțelor ucrainene.

Contraofensiva ucraineană a început la 4 iunie, când mai multe brigăzi ucrainene au atacat de-a lungul mai multor axe în regiunile Zaporojie și Donețk, precum și în direcția Bahmut.

Improvizații rusești pe front

Industria de apărare din Rusia nu face față, iar forțele Moscovei trebuie să apeleze la tancuri și vehicule de luptă vechi și la modificări tot mai bizare ale vehiculelor existente, inclusiv un BTR pe roți înarmat cu rachete împrumutate de la un elicopter.

După ce au rămas fără tancurile moderne, rușii au început să scoată pe front inclusiv tancuri fabricate la sfârșitul anilor 1950.

Tancurile T-54 și T-55 sunt veritabile capcane ale morții pentru echipajele lor, având blindaj subțire, optică rudimentară și tunuri de 100 de milimetri minim stabilizate.

Rușii știu că tunurile acestor tancuri nu au un unghi suficient de mare pentru a trage un proiectil la mai mult de 16 km, iar sistemul optic nu permite ochirea unei ținte la distanță mare.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău