Impozitul pe autovehicule va fi aplicat din 2017

  • 12 Martie 2016 19:48
 Impozitul pe autovehicule va fi aplicat din 2017

Impozitul pe autovehicul, prevăzut în proiectul documentului de politica fiscală și bugetară pe anul curent va fi aplicat cu începere de la 1 ianuarie 2017.

Ministrul finanțelor, Octavian Armașu, a declarat în cadrul ședinței de Guvern că noul impozit oferă posibilitate autorităților publice locale să-și majoreze veniturile bugetelor lor, transmite IPN. 

Baza impozabilă a impozitului pe autovehicule va rămâne aceeași, și anume caracteristicile tehnice ale autovehiculului specificate în certificatul de înmatriculare al autovehiculului, și anume:tipul acestuia, capacitatea motorului, numărul de locuri. Cotele impozitului pe autovehicule vor fi percepute la nivelul cotelor taxei pentru folosirea drumurilor de către autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova pentru anul 2015.

Impozitul urmează a fi achitat la înmatricularea autovehiculelor, iar în celelalte cazuri până la efectuarea testării tehnice, dar nu mai târziu de data de 25 decembrie a anului curent la contul trezorerial de venituri al bugetului unității administrativ-teritoriale conform locului de reședință sau de înregistrare.

Mecanismul de calcul al impozitului pe autovehicule va fi analogic ca și la impozitul pe bunurile imobiliare al persoanelor fizice.Astfel, inspectoratul fiscal de stat teritorial va expedia fiecărui subiect al impunerii aceeași formă standard a avizului de plată a impozitului calculat pentru autovehiculele înmatriculate în Republica Moldova, cel târziu până la 25 martie a anului curent.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:78 %
Vint:2,57 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău