Deputații afirmă că importatorii de țigarete electronice vor avea timp suficient pentru a se adapta la cerințele noii legi privind accizarea

  • 29 Iulie 13:58
Deputații afirmă că importatorii de țigarete electronice vor avea timp suficient pentru a se adapta la cerințele noii legi privind accizarea

Agenții economici, importatori de țigarete electronice, vor avea timp suficient pentru a se adapta cerinței de aplicare a timbrului de acciză direct pe pachet la cartușele și rezervele pentru țigarete electronice, preparatele destinate utilizării în cartușe și rezerve pentru țigarete electronice. Deputații au susținut un amendament în acest sens și au votat în lectura a treia, finală, proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal și Legii privind controlul tutunului.

Astfel, subiecții impunerii care au importat produse conexe accizate vor efectua inventarierea acestora și le vor declara la Serviciul Fiscal de Stat în termen de până la 1 septembrie 2022. Stocurile importate până la publicarea legii în Monitorul Oficial al Republicii Moldova pot fi comercializate fără timbru de acciză sau timbru de consum în termen de până la 180 de zile de la publicarea legii.

Scopul MODIFICĂRILOR operate la Codul fiscal și la Legea privind controlul tutunului a fost excluderea contrabandei și comercializării ilicite a acestor produse accizate pe teritoriul Republicii Moldova.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:2,24 m/s
Sun
17
Mon
14
Tue
11
Wed
13
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău