Implementarea sistemului „e-Rețeta” la nivel de țară se planifică în primăvara 2024

  • 03 Ianuarie 18:39
Implementarea sistemului „e-Rețeta” la nivel de țară se planifică în primăvara 2024

În primele luni ale anului 2024, va fi extinsă testarea sistemului informațional automatizat „e-Rețeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensateˮ pe un eșantion mai mare de utilizatori. La nivelul R. Moldova implementarea este planificată din luna aprilie, relatează IPN.

Directorul general al Compania Națională de Asigurări în Medicină (CNAM), Ion Dodon, a precizat la o discuție cu jurnaliștii că sistemul informațional este deja realizat de către dezvoltatorul care a fost contractat de către CNAM. Sistemul a fost testat de către angajații din companie, precum și lucrătorii medicali și farmaciști din raionul Hâncești. Neajunsurile privind unele funcționalități la etapa de testare a sistemului informațional au fost raportate și înlăturate.

„Datorită rețetei electronice, medicii și farmaciștii vor putea comunica direct pentru a clarifica anumite situații specifice. Ei vor avea acces la o bază de date despre toate rețetele pentru medicamente și dispozitive medicale compensate prescrise și eliberate, ceea ce va permite obținerea operativă a informațiilor actualizate”, menționează Compania Națională de Asigurări în Medicină.

Printre beneficiile SIA „e-Rețeta pentru medicamente și dispozitive medicale compensateˮ se numără accesul rapid și ușor la rețete pentru pacienți, reducerea timpului și a erorilor umane în prescrierea, procesarea și eliberarea rețetelor, monitorizarea eficientă a utilizării medicamentelor și a dispozitivelor medicale compensate.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău