Implementarea catalogului electronic în școli, discutată cu mai mulți directori ai instituțiilor de învățământ

  • 11 August 2023 11:25
Implementarea catalogului electronic în școli, discutată cu mai mulți directori ai instituțiilor de învățământ

Implementarea catalogului electronic în școli, care poate asigura evidența zilnică a reușitei și frecvenței elevilor, a fost discutată în cadrul unei ședințe organizate de secretarul de stat al Ministerului Educației, Valentina Olaru, cu directori ai instituțiilor de învățământ, transmite Radio Chișinău.

În cadrul discuțiilor, managerii de școli au vorbit și despre potențialele provocări, cum ar fi dotarea tehnologică insuficientă a unor instituții și necesitatea îmbunătățirii rețelelor de internet.

În plus, unii au accentuat necesitatea de a revizui modul în care sunt motivate persoanele responsabile de catalogul electronic și posibilitatea de a folosi sistemul fără a mai completa catalogul tradițional pe suport de hârtie, se mai arată în comunicatul Ministerului Educației.

La fel, instituțiile de învățământ sunt încurajate să vină cu propuneri pentru proiectul instrucțiunii privind implementarea catalogului electronic.

Sistemul a fost implementat în cadrul unui proiect-pilot începând cu anul de studii 2020-2021 în aproape 200 de școli și licee, numărul acestora fiind dublat un an mai târziu, ceea ce constituie peste 30 la sută din numărul total de instituții la nivel național.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Cadre sonore cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
22,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
17
Fri
17
Arhivă Radio Chișinău