MAEIE | Implementarea Acordului de asociere cu UE rămâne una din prioritățile de politică externă a R. Moldova

  • 11 Februarie 2020 09:55
MAEIE | Implementarea Acordului de asociere cu UE rămâne una din prioritățile de politică externă a R. Moldova

Implementarea Acordului de asociere cu Uniunea Europeană rămâne una din prioritățile de politică externă a Republicii Moldova, au declarat astăzi ministrul Aureliu Ciocoi și președintele Igor Dodon la deschiderea ședinței colegiului lărgit al Ministerului.

Printre priorități, cei doi au menționat și dezvoltarea relațiilor strategice cu Federația Rusă, România, dar și cu alte state.

„Relațiile cu România s-au dezvoltat în baza parteneriatului strategic bilateral și vor continua să se dezvolte în aceeași albie. Pentru noi este important în relațiile cu România, cu care avem o relație specială, să continuăm realizarea înțelegerilor convenite în interesul prioritar al cetățenilor”, a declarat Aureliu Ciocoi.

Igor Dodon a amintit că în luna aprilie se vor împlini 10 ani de la semnarea  Acordului de parteneriat și cooperare strategică cu România, exprimându-și dorința ca acesta să fie dezvoltat în continuare.

„Nu avem subiecte dificile și contradicții cu partenerii din România”, a declarat Igor Dodon, adăugând, totodată, că în luna martie Republica Moldova ar putea semna un parteneriat strategic cu Ungaria.

Igor Dodon a criticat activitatea ambasadorilor R. Moldova, cerându-le să fie mai activi în atragerea investițiilor. Totodată, el le-a cerut să nu se implice în dezbateri pe subiecte politice sensibile, spunându-le că vor fi provocați să o facă, deși nu a vorbit despre  recentele declarații criticate în societate ale lui Aureliu Ciocoi privind rolul armatei ruse în conflictul armat din 1992.

Ambii oficiali au vorbit despre o politică externă echilibrată, în interesul Republicii Moldova, dar niciunul din ei nu s-a referit la relațiile cu Uniunea Eurasiatică, pentru a căror fortificare optau Igor Dodon și PSRM.

Igor Dodon a anunțat că în această după amiază va avea o întrevedere cu ambasadorii Republicii Moldova.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău