Împăratul Japoniei a declarat deschise Jocurile Paralimpice

  • 24 August 2021 19:05
Împăratul Japoniei a declarat deschise Jocurile Paralimpice

Împăratul Japoniei, Naruhito, a declarat oficial deschise Jocurile Paralimpice de la Tokyo, marți, la ceremonia de deschidere de pe Stadionul Național, la 16 zile după încheierea Jocurilor Olimpice și la un an după data lor inițială, transmite AFP, potrivit Agerpres.

"Declar deschise Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020", a spus împăratul Naruhito în tribuna oficială a stadionului, fără spectatori, competiția disputându-se cu porțile închise din cauza celui de-al cincilea val de Covid-19 care lovește Japonia.

Jocurile Paralimpice din capitala Japoniei au loc între 24 august și 5 septembrie.

Doar câțiva oficiali și reprezentanții presei au asistat la spectacol, apoi la defilarea delegațiilor. Comitetul Internațional Paralimpic (IPC) așteaptă o audiență de patru miliarde de telespectatori.

4.400 de sportivi vor lupta pentru cele 539 de medalii puse în joc. Printre participanți sunt și câteva vedete, ca săritorul în lungime german Markus Rehm, supranumit "Blade Jumper" datorită protezei sale din fibră de carbon.

Delegația României la Jocurile Paralimpice de la Tokyo este compusă din 7 sportivi, care vor concura la tenis de masă, judo, atletism, ciclism și tir cu arcul, iar obiectivul este câștigarea a trei medalii.

Republica Moldova va fi reprezentată de șase sportivi. Este vorba Oleg Crețul și Ion Basoc (judo), Vladimir Butucea și Oxana Spătaru (atletism), Denis Raiul și Larisa Marinencova (triatlon forță).

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
11,63
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău