Impactul deconectării avariate: s-a oprit până și Centrala termoelectrică de la Cuciurgan

  • 24 Noiembrie 2022 09:35
Impactul deconectării avariate: s-a oprit până și Centrala termoelectrică de la Cuciurgan

Deconectarea avariată din sistemul electroenergetic are efecte grave asupra activității social-economice și a securității energetice în toată Republica Moldova, inclusiv regiunea transnistreană.

Astfel fără curent electric au rămas nu doar consumatorii casnici, dar și întreprinderi mari și mici. În Chișinău a fost sistată o perioadă livrarea de apă, ca urmare a lipsei de curent, iar troleibuzele au staționat, scrie Moldstreet.

Până și cel mai mare producător de energie electrică din Republica Moldova - Centrala termoelectrică moldovenească de la Cuciurgan (Moldgres) ce face parte din gigantul rus Inter RAO EES și-a sistat activitatea, pentru că altfel se putea confunta cu riscul distrugerii unor instalații. 

Abia după peste cinci ore de staționare, Moldgres și-a reluat activitatea, pornind blocul 10, anunță așa-zisele autorități de la Tiraspol.

La fel, timp de peste cinci ore și ceva încetat să livreze energie electrică în sistemul electroenergetic și centrala hidroelectrică de la Dubăsari. În consecință toată regiunea a rămas fără energie electrică.

Menționăm că cauza principală a deconectărilor sunt bombardamentele rusești asupra centralelor electrice din Ucraina.

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău