Impactul Colectei de alimente în cadrul Campaniei de prevenire a risipei de alimente și a foametei

  • 02 Decembrie 2021 08:48
Impactul Colectei de alimente în cadrul Campaniei de prevenire a risipei de alimente și a foametei

În perioada 8 - 27 noiembrie, Banca de Alimente a organizat cea de-a 2-a ediție a „Campaniei naționale de prevenire a risipei de alimente și a foametei”. Campania are drept scop sensibilizarea societății, agenților economici și autorităților publice asupra problemei risipei alimentare, dar și să inspire pe fiecare la un comportament responsabil pentru a putea salva tone de alimente și a preveni foamea.

Campania a culminat cu organizarea unei colecte de produse alimentare, care s-a desfășurat concomitent cu alte acțiuni similare ale Băncilor de Alimente din Europa.

Și în acest an, mii de oameni au răspuns îndemnului Băncii de Alimente și au donat în data de 27 noiembrie, produse alimentare destinate pentru susținerea persoanelor nevoiașe, beneficiari ai mai multor ONG-uri, aziluri de bătrâni, servicii sociale din țară. Evenimentul se înscrie în a doua ediție a Campaniei.

Astfel, grație implicării și solidarizării, au fost adunate circa 3700 kg de produse alimentare care se vor transforma în 7400 de prânzuri pentru diferite categorii de oameni aflați în nevoie (bătrâni, persoane cu nevoi speciale, copii, mame singure, etc).

Colecta s-a desfășurat în rețeaua de magazine Kaufland Moldova din capitală, dar și în teritoriu (Bălți, Ungheni), unde  s-au implicat peste 50 de voluntari, care au informat cca 9000 de cumpărători despre problema risipei de alimente și modalitățile de prevenire.

Cu bucurie am constatat că mii de oameni rezonează cu efortul Băncii de Alimente: de a reduce numărul persoanelor care suferă de foamete și malnutriție în Republica Moldova. Prevenirea risipei de alimente și solidaritatea sunt rețeta prin care putem să oferim un sprijin persoanelor aflate în dificultate.

În acest context, mulțumim donatorilor, voluntarilor și partenerului nostru Kaufland Moldova pentru implicarea valoroasă în cadrul campaniei.”, Oleg Paraschiv, Director Banca de Alimente.

Echipa Băncii încurajează agenții economici, distribuitorii, importatorii de produse, producătorii agro-alimentari să devină partenerii Băncii de Alimente, iar organizația își asumă logistica (transport, colectare, siguranța distribuției în teren), facturarea și distribuția în termen a produselor către proiectele sociale.

Contactați Banca de Alimente, dacă doriți să faceți o donație de produse alimentare sau aveți un stoc de produse cu ambalaj deteriorat/la limita scadenței.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău