Împăcarea nu va mai fi permisă în cazul infracțiunilor privind viața sexuală ( bizlaw.md )

  • 21 Februarie 2020 10:03
Împăcarea nu va mai fi permisă în cazul infracțiunilor privind viața sexuală ( bizlaw.md )

Infracțiunile privind viața sexuală vor fi excluse din categoriile de infracțiuni pentru care este permisă împăcarea. Ministerul Justiției a elaborat un proiect de Lege cu privire la modificarea unor acte normative, care prevede asigurarea drepturilor victimelor în cazul infracțiunilor privind viața sexuală, scrie bizlaw.md

Documentul a fost elaborat la propunerea Centrul Internațional ”La Strada” și vizează modificări la Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

Mai exact, ministerul Justiției propune:

Neadmiterea înlăturării răspunderii penale în rezultatul împăcării victimei cu infractorul prin modificarea articolului 109 din Codul penal. Orice infracțiune ce atentează la libertatea și inviolabilitatea sexuală va exclude împăcarea părților, respectiv, la alineatul (1) articolul 109, textul ”capitolele II-VI” este substituit cu textul ”II-In, VVI”, excluzându-se astfel capitolul IV [Infracțiunile privind viața sexuală] din categoriile de infracțiuni pentru care este permisă împăcarea. Totodată, la alineatul (4) articolul 109 textul ’’171-1751” se exclude.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,6 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău