Imobilele sechestrate de autorități vor fi vândute la licitație de Fisc, iar banii se vor vărsa în bugetul de stat

  • 29 August 2018 12:30
Imobilele sechestrate de autorități vor fi vândute la licitație de Fisc, iar banii se vor vărsa în bugetul de stat

Bunurile imobile trecute în proprietatea statului în baza dreptului succesoral, fără stăpân sau confiscate, nu vor mai fi transmise cu titlu gratuit autorităților publice locale, dar vor fi comercializate de către Serviciul Fiscal de Stat (SFS). Sumele obținute vor ajunge în bugetul de stat.

Potrivit bizlaw.md, regulamentul cu privire la modul de evidență, evaluare și vânzare a bunurilor confiscate, fără stăpân, sechestrate ușor alterabile sau cu termen de păstrare limitat, a corpurilor delicte, a bunurilor trecute în posesia statului cu drept de succesiune și a comorilor, ar putea fi modificat și completat.

Conform unui proiect de hotărâre a Guvernului, prezentat pentru consultări publice, se propune introducerea unui nou mod de comercializare a bunurilor sechestrate, și anume comercializarea prin licitații, iar mijloacele bănești obținute în urma comercializării bunurilor imobile prin licitații și din taxa de participare la licitație se varsă în bugetul de stat.

Astfel, proiectul stabilește procedura de comercializare a bunurilor imobile prin licitații, fiind incluse norme ce vizează constituirea comisiei de licitație, atribuțiile și modul de organizare a acesteia, precum și condițiile de desfășurare și confirmare a rezultatelor licitațiilor.

Totodată, proiectul prevede că în cazul în care bunurile imobile nu sunt solicitate și nu pot fi comercializate în cadrul licitațiilor, acestea vor fi transmise cu titlu gratuit autorităților publice locale de la locul amplasării lor.

În redacția actuală Regulamentul prevede că, construcțiile (inclusiv locuințele și anexele acestora), care intră în proprietatea statului, se transmit cu titlu gratuit autorităților publice locale. În același timp, terenurile proprietate privată și terenurile cu destinație agricolă, aflate în proprietate privată și trecute în posesia statului în baza dreptului succesoral ca fiind fără stăpân sau confiscate, se predau cu titlu gratuit autorității administrației publice locale în administrarea căreia se află aceste terenuri.

Sursa: bizlaw.md

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:90 %
Vint:5,14 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău