Imobilele de lux din Chișinău ale lui Ilan Șor, din nou revândute ( anticorupție.md)

  • 02 Iulie 2019 12:58
Imobilele de lux din Chișinău ale lui Ilan Șor, din nou revândute ( anticorupție.md)

Imobilele de lux de pe strada Lacului din Capitală, care i-au aparținut lui Ilan Șor, au fost recent revândute. Datele de la Cadastru arată că cele patru imobile, situate pe mai multe terenuri comasate în unul singur, au fost cumpărate la 26 iunie curent de un tânăr în vârstă de 31 de ani, iar ipoteca în valoare de 3.500.000 de lei a fost stinsă, scrie Anticorupție.md

În declarația sa de avere pentru 2018 Ilan Șor indica faptul că a luat în arendă, în ultima zi a anului trecut, un teren de 27 de ari și două case de locuit, de 273, respectiv 644 de metri pătrați, evaluate la 8,1 milioane de lei. De fapt, este vorba despre câteva imobile de lux, situate pe strada Lacului din Capitală, atribuite de presă lui Ilan Șor.

Anterior acestea i-au aparținut oficial, după care și-au schimbat de câteva ori proprietarii. Ilan Șor însă continua să locuiască pe adresa respectivă. Tot aici, procurorii au efectuat percheziții, în februarie 2015, când au pornit urmărirea penală împotriva deputatului condamnat în dosarul privind frauda bancară. Aici a stat Ilan Șor și în arest la domiciliu. În pofida acestui fapt, proprietatea de lux nu se regăsește în lista bunurilor lui Șor puse sub sechestru.

Istoricul reședinței lui Șor este unul complicat și implică mai mulți intermediari. Proprietar în acte al imobilelor lui Ilan Șor era, până la sfârșitul lunii trecute un oarecare Ion Cojocaru. Pe acest nume erau înregistrate și terenul, și construcțiile. 

Ciți mai multe detalii pe anticorupție.md 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău