Imagini dramatice din Indonezia. 42 de oameni au murit în urma devastatorului cutremur din insula Sulawesi

  • 16 Ianuarie 2021 08:47
Imagini dramatice din Indonezia. 42 de oameni au murit în urma devastatorului cutremur din insula Sulawesi

Cel puțin 42 de persoane au murit în urma puternicului cutremur produs vineri în insula indoneziană Sulawesi, au anunțat autoritățile. Echipele de salvatori caută printre ruinele mai multor clădiri prăbușite, printre care și un spital, în speranța de a găsi supraviețuitori, informează AFP, preluat de Agerpres.

Sute de oameni au fost răniți în cutremurul cu magnitudinea 6,2. Seismul a declanșat panică printre locuitorii din vestul insulei Sulawesi, care, în 2018, au trecut printr-un alt dezastru major.

Treizeci și patru de cadavre au fost găsite până în prezent în clădiri prăbușite la Mamuju, au precizat autoritățile. Alte opt persoane au murit la Majene, o localitate din regiunea Mamuju, scrie Agerpres.

"Nu știm câți alții sunt dispăruți", a declarat Arianto, un responsabil din cadrul operațiunilor de salvare din Mamuju. "Există încă oameni prinși sub dărâmături", a adăugat el.

La Mamuju, o localitate cu circa 110.000 de locuitori și totodată cel mai afectat oraș din regiune, salvatorii căutau peste 12 pacienți și angajați ai un spital dispăruți sub ruinele acestuia. "Spitalul este distrus. S-a prăbușit", a completat Arianto.

Un hotel s-a prăbușit parțial, iar birourile guvernatorului local au fost puternic avariate.

Seismul cu magnitudinea 6,2, potrivit Institutului american de geofizică (USGS), s-a produs vineri, la ora locală 2:18 (18:18 GMT, joi). Epicentrul cutremurului a fost localizat la 36 de kilometri sud de Mamuju, la o adâncime relativ mică, de 18 kilometri, a precizat USGS.

Joi, un alt seism cu magnitudinea 5,8 s-a produs în regiune, fără a produce pagube materiale semnificative.

În 2018, un cutremur cu magnitudinea de 7,5, urmat de un tsunami care a lovit insula Sulawesi, s-a soldat cu peste 4.300 de morți și dispăruți.

Indonezia se află pe "Cercul de Foc al Pacificului", o zonă cu activitate seismică intensă.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
13,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:72 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău