Imagini cu luptătorul ucrainean cu brațul sfârtecat, făcând semnul victoriei din catacombele Azovstalului, după ce s-a predat

  • 18 Mai 08:44
Imagini cu luptătorul ucrainean cu brațul sfârtecat, făcând semnul victoriei din catacombele Azovstalului, după ce s-a predat

Unul dintre luptătorii răniți de la Azovstal, ale căror portrete dramatice după câteva săptămâni de rezistență în subteranele combinatului siderurgic au făcut înconjurul lumii, se numără printre cei care s-au predat rușilor. El a fost fotografiat alături de militarii care au părăsit combinatul din Mariupol.

Imaginile cu chipurile soldaților ucraineni după mai bine de două luni de rezistență în rețeaua de tuneluri a combinatului de la Azovstal au șocat întreaga lume prin modul în care războiul le-a schimbat fizionomia, scrie digi24.ro.

Unul dintre ei - murdar, nebărbierit și cu haine jerpelite - a atras atenția făcând semnul victoriei, în timp ce ținea în mână o cană cu cafea, iar pe brațul bandajat avea montată o atelă metalică, fixată cu șuruburi. În ciuda stării sale evident degradate, bărbatul afișa un zâmbet liniștit și o mină încrezătoare.

Același bărbat a fost fotografiat marți printre luptătorii ucraineni de la Azovstal care s-au predat foțelor ruse. Purta aceeași vestă zdrențuită și mergea în papuci de cauciuc, supravegheat de soldați ruși înarmați și cu semnul „Z” pe uniformă.

El a părăsit combinatul alături de alți peste 260 de luptători, dintre care o cincime sunt răniți, și s-au predat forțelor ruse. Răniții, dintre care o parte au primit îngrijiri medicale pe loc din cauza stării grave în care se aflau, au fost duși la un spital din orașul Novoazovsk, aflat sub controlul rebelilor susținuți de Rusia. 

Evacuarea a sute de luptători ucraineni - mulți dintre ei răniți - din combinatul Azovstal în orașele controlate de ruși a marcat probabil sfârșitul celei mai lungi și mai sângeroase bătălii desfășurate până acum în războiul pronit de Vladimir Putin în Ucraina.

Rusia a declarat marți că 265 de soldați ucraineni care se adăposteau în uzina Azovstal din Mariupol „s-au predat”, în timp ce ucrainenii au declarat „misiune de luptă” încheiată la Mariupol.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:4,12 m/s
Thu
27
Fri
24
Sat
24
Sun
26
Mon
27
Arhivă Radio Chișinău