Imaginea unor copii dintr-o zonă de conflict din Etiopia, desemnată de UNICEF „Fotografia Anului 2022”

  • 22 Decembrie 2022 16:50
Imaginea unor copii dintr-o zonă de conflict din Etiopia, desemnată de UNICEF „Fotografia Anului 2022”

UNICEF a desemnat o imagine care înfățișează doi copii absorbiți de lectura unor cărți în biblioteca devastată de război a unei școli primare din regiunea Tigray din Etiopia, realizată de fotograful argentinian Eduardo Soteras, Fotografia Anului 2022, relatează Agerpres.

”Zâmbetele de pe chipurile lor trădează un moment de fericire. Este un moment rar, în mijlocul distrugerilor și a violenței”, a precizat Fondul Națiunilor Unite pentru Copii la ceremonia de premiere desfășurată joi la Berlin.

”Dorința copiilor de a descoperi și de a învăța lucruri este deseori atât de mare, încât îi face să uite de natura periculoasă a unei situații. Acesta este mesajului Fotografiei Anului 2022 desemnată de UNICEF”, a precizat patroana UNICEF Germania, Elke Büdenbender, soția președintelui Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

”Imaginea câștigătoare este un îndemn pentru a face tot ceea ce ne stă în putere astfel încât copiii să se poată juca și învăța chiar și în cele mai potrivnice circumstanțe. Întrucât aceasta este singura modalitate prin care își pot păstra speranța și încrederea în vremuri de război și crize de altă natură”, a mai spus ea.

Premiul al II-lea a fost acordat unei fotografii realizate de americanul Ron Haviv într-un subsol din Kiev, Ucraina. Imaginea înfățișează mai mulți copii refugiați în acel subsol din calea bombardamentelor, care privesc într-o carte pentru copii.

Fotograful german Daniel Pilar a primit Premiul al III-lea pentru imagini înfățișând eleve din Afganistan dintr-o școală secretă pentru fete situată în Kabul.

”Setea de cunoaștere și educație este elementul unificator al fotografiilor câștigătoare anul acesta”, a spus Peter-Matthias Gaede, membru al juriului și al Comitetului UNICEF pentru Germania.

”Mai ales în zonele de conflict și în țările afectate de crize, școlile și serviciile pentru sprijin psihologic sunt locuri ale speranței, care stabilizează copiii și le conferă putere”.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:3,09 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău