Iluminatul mai multor monumente din Berlin va fi oprit în cursul nopții pentru se economisi energie

  • 28 Iulie 2022 16:50
Iluminatul mai multor monumente din Berlin va fi oprit în cursul nopții pentru se economisi energie

Orașul Berlin a început să oprească, în noaptea de miercuri spre joi, iluminatul mai multor monumente și clădiri istorice pentru a se alătura efortului național care vizează economisirea de energie, relatează AFP, citat de Agerpres.

Astfel, luminile la circa 200 de clădiri emblematice, inclusiv Coloana Victoriei, Castelul Charlottenburg și clădirea primăriei, nu vor mai fi aprinse în timpul nopții.

"Având în vedere războiul din Ucraina și amenințările Rusiei în materie de politică energetică, este important să ne folosim energia cu cât mai multă precauție", a declarat senatoarea pentru Mediu și Protecția Climei a municipalității Berlin, Bettina Jarasch, într-un comunicat.

Astfel, orașul va putea economisi energia utilizată de cele 1.400 de proiectoare alocate iluminării acestor monumente și clădiri.

Pentru a opri mecanismul automat care aprinde luminile la căderea nopții, o intervenție umană, clădire cu clădire, este totuși necesară și va necesita câteva săptămâni.

În consecință, orașul nu va economisi bani la început, deoarece costul acestei intervenții va acoperi costurile cu electricitatea economisite pe un an, adică 40.000 de euro.

Prin urmare, pe termen scurt, "efectul economisirii de energie este decisiv pentru măsură, și nu profitabilitatea pură", potrivit orașului, care consumă anual aproximativ 200.000 kilowați/h.

Președintele german Frank-Walter Steinmeier a dorit, de asemenea, să dea un exemplu în această săptămâna anunțând că reședința sa oficială de la Berlin, Castelul Bellevue, nu va mai fi iluminat noaptea, cu excepția unor ocazii speciale, cum ar fi vizite de stat.

Timp de câteva săptămâni, guvernul condus de cancelarul Olaf Scholz a cerut o mobilizare națională pentru a face economii privind curentul electric, în urma creșterii mari a prețurilor la energie, în timp ce aprovizionarea cu electricitate s-ar putea reduce în această iarnă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău