Ilie Ciocan, cel mai bătrân om din România, a împlinit 111 ani. ,,Cât am fost pe front am luptat ca țara să fie liberă și independentă”

  • 29 Mai 21:00
Ilie Ciocan, cel mai bătrân om din România, a împlinit 111 ani. ,,Cât am fost pe front am luptat ca țara să fie liberă și independentă”

Cel mai vârstnic om din România se numește Ilie Ciocan, trăiește în județul Vâlcea, în comuna Galicea, satul Bratia Vale și a împlinit ieri, 28 mai, incredibila vârstă de 111 ani, fiind născut în anul 1913, an în care nici măcar primul război mondial nu începuse iar România era condusă de regele Carol I.

Armata Română ne-a ajutat să trecem peste toate momentele grele ale vieții noastre. (…) Doresc ca Dumnezeu să binecuvânteze poporul român și Țara Românească. Să ne ajute Dumnezeu ca toată viața noastră să o sacrificăm pentru poporul acesta, care este un popor demn (…). Cât am fost pe front am luptat ca țara să fie liberă și independentă”, a spus generalul în retragere, prezent la o ceremonie militară care a avut loc în centrul orașului, în urmă cu doi ani, informează G4Media.

Ioan Ciocan s-a născut pe 22 decembrie 1922 în comuna Blăjeni, județul Hunedoara. În vara anului 1942, când nu împlinise 20 de ani, a fost încorporat la Batalionul 7 Vânători de Munte, din Deva, de unde, în anul 1943, a fost trimis la Școala Militară de Subofițeri în rezervă infanterie Radna, județul Arad.

Vâlcea este județul din România în care speranța de viață depășește 81 de ani, fiind singurul județ din țară în care acest indicator depășește „borna” de 80 de ani. Bucureștiul se află pe locul al doilea, cu o speranță de viață de 78 de ani.

Iar localitatea din Vâlcea în care oamenii au o longevitate foarte mare este aceeași comună, Galicea, care are câteva persoane trecute de o sută de ani, la o populație de 3.300 de locuitori.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
38,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:2,57 m/s
Thu
34
Fri
29
Sat
26
Sun
24
Mon
25
Arhivă Radio Chișinău