Ilan Shor, plasat în arest la domiciliu

  • 06 Mai 2015 13:44
Ilan Shor, plasat în arest la domiciliu

Judecătoria sectorului Buiucani a dispus miercuri, 6 mai, arestarea la domiciliu a omului de afaceri Ilan Shor, suspectat de ”gestionarea frauduloasă a Băncii de Economii”, potrivit procurorilor.

Ilan Shor a fost citat astăzi de Centrul Național Anticorupție unde a fost dispusă reținerea sa și i-a fost înaintată ordonața de punere sub învinuire. Procurorii și CNA au solicitat arestarea lui Ilan Shor, dar instanța de judecată a dispus doar arestul la domiciliu. Șeful direcției urmărire penală a CNA, Bogdan Zumbreanu.

”Este o măsură preventivă  pe care a instanța a considerat-o necesară pentru a fi aplicată. Asta prevede anumite restricții, ceea ce însemană că nu poate părăsi domiciliul este restricționat în comunicarea cu anumite persoane, este obligat să răspundă la apelurile de control ale ofițerrilor CNA. Orice încălcare cât de mică a acestui regim presupune posibilitatea  schimbării măsurii preventive”, a declarat Bogdan Zumbreanu.

Procurorul Adriana Bețișor a explicat că arestarea lui Ilan Shor a fost solicitată în legătură cu faptul că el a fost pus sub acuzare pentru gestionarea frauduloasă a Bănciii de Economii.

”Acuzațiile sunt de gestionare frauduloasă a Bănci ide Economii în luna noiembrie 2014. Art. 335 alin 1 cu indice 1 din Codul penal – abuzul de serviciu soldat cu urmări grave față de instituția financiară”, a declarat Adriana Bețișor.

Procurorul Bețișor a declarat că va contesta decizia de arest la domiciliu și va cere arestarea lui Ilan Shor.
Amintim că numele lui Ilan Shor este vehiculat în raportul companiei Kroll în calitate de organizator al tranzacțiilor frauduloase d ela Banca de Economii, Banca Socială și Unibank. Ieri Ilan Shor a negat aceste acuzații și a dat asigurări că va colabora cu ancheta până la elucidarea cazului.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
8,29
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:3,09 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău