IGSU: Intervențiile la digurile de protecție ale râurilor pot duce la consecințe devastatoare

  • 14 Aprilie 2021 13:16
IGSU: Intervențiile la digurile de protecție ale râurilor pot duce la consecințe devastatoare

Angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență avertizează populația să nu intervină cu modificări în digurile de protecție din preajma râurilor Nistru și Prut. Căile de acces create de oameni, șanțurile și canale săpate de localnici pot duce la inundarea terenurilor agricole și a locuințelor, atenționează specialiștii, citați de IPN.

În localitatea Răscăieți, raionul Ștefan Vodă, din cauza modificărilor realizate de oameni la digul de protecție, pentru necesități agricole de irigare, apa din râul Nistru a inundat o porțiune de teren. Salvatorii atenționează că astfel de acțiuni ar putea provoca daune considerabile, inclusiv inundarea zonelor locative din preajma râului. Pentru prevenirea situațiilor similare, angajații IGSU au depus un demers în adresa autorităților publice.

Potrivit informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, în anul 2020 în localitățile Răscăieți, Talmaza, Cioburciu, Crocmaz și Tudora din raionul Ștefan Vodă autoritățile, în comun cu salvatorii, au fortificat digul de protecție din preajma satelor de pe malul Nistrului pe o lungime de 3589 de metri.

Pe parcursul anului curent, digul de protecție din raionul Ștefan Vodă urmează să fie consolidat pe o distanță de 69 km.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău