Un primar din raionul Nisporeni, trimis în judecată, după ce a lovit mortal un adolescent de 14 ani

  • 05 Iunie 17:41
Un primar din raionul Nisporeni, trimis în judecată, după ce a lovit mortal un adolescent de 14 ani

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță trimiterea în judecată a primarului satului Boldurești, Nisporeni, învinuit de lovirea mortală a unui adolescent, încă din luna februarie a anului 2024. Acesta ar fi fost ajutat de un prieten de-al său să mușamalizeze urmele infracțiunii, instanța de judecată urmând să ia o decizie și în privința complicelui.

Potrivit Procuraturii, accidentul a avut loc pe segmentul unei curbe, cu aproximativ jumătate de kilometru până la indicatorul de intrare în satul Boldurești. În acea seară, șoferul învinuit nu și-a adaptat viteza la condițiile rutiere, inclusiv a circulat pe contrasens, cu ieșire pe acostamentul părții stângi a drumului, unde l-a lovit din spate pe adolescentul cu vârsta de 14 ani, care se deplasa regulamentar.

După ce inculpatul, în vârstă de 50 de ani, l-ar fi lovit pe adolescent, acesta a acționat contrat legii, continuându-și drumul, fără să-i acorde ajutor victimei. Mai mult decât atât, bărbatul ar fi apelat la un prieten, din raionul Nisporeni, pentru a-l ajuta să ascundă urmele infracțiunii. Mai exact, acesta a închiriat o mașină de același model și culoare, căreia i-a montat plăcuța cu numărul de înmatriculare a celei implicate în accident. Astfel, ar fi creat falsa impresie că automobilul nu ar avea defecțiuni caracteristice accidentului și, deci, că inculpatul nu ar fi comis acest accident.

Potrivit Codului penal, acțiunea complicelui se pedepsește cu amendă de până la 42.500 lei sau cu închisoare pentru un termen de până la 3 ani, urmând ca instanța de judecată să decidă.  

În ceea ce-l privește pe primarul satului Boldurești, care l-a lovit mortal pe adolescent, acesta riscă, pentru fapta comisă, pedeapsă cu închisoare de 3 până la 7 ani, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport. Cumulativ, pentru părăsirea locului acelui accident, inculpatul riscă amendă de până la 42.500 lei sau muncă neremunerată în folosul comunității de la 200 la 240 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.

La solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta continuă să fie plasat în penitenciar, în stare de arest preventiv. Urmează ca Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, să se pronunțe, timp în care ambii bărbați beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
19,96
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,06 m/s
Mon
24
Tue
21
Wed
22
Thu
23
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău