IGSU desfășoară Exercițiul de Stat Major

  • 19 Decembrie 2023 13:09
IGSU desfășoară Exercițiul de Stat Major

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară în perioada 19-20 decembrie 2023 Exercițiul de Stat Major, care are drept scop consolidarea capacităților de prevenire, pregătire și răspuns ale autorităților centrale și instituțiilor publice responsabile de gestionarea situațiilor de urgență, transmite IPN.

Exercițiul de Stat Major este organizat în cooperare cu Organizația Internațională pentru Migrațiune (OIM) și Înaltul Comisariat pentru Refugiați al Națiunilor Unite (UNHCR).  În cadrul acestuia sunt implicați 39 de specialiști din cadrul IGSU și reprezentanți ai ministerelor de resort, care vor fi antrenați în simularea procesului de gestionare a mai multor situații de urgență.

În timpul desfășurării exercițiului reprezentanții instituțiilor responsabile vor conlucra pentru planificarea, organizarea, coordonarea și gestionarea a șapte scenarii, care reprezintă situații excepționale posibile în cazul sistării furnizării energiei de la centralele electrice.

Aplicațiile comune de Stat Major vor contribui la sporirea capacităților de management operațional ale instituțiilor implicate în procesul  lichidării situațiilor de urgență.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:27 %
Vint:5,14 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
19
Wed
18
Arhivă Radio Chișinău