IGSU continuă campania de informare pentru minimalizarea riscurilor de producere a exploziilor

  • 16 Octombrie 2021 12:50
IGSU continuă campania de informare pentru minimalizarea riscurilor de producere a exploziilor Foto: Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență desfășoară în continuare Campania de “Minimalizare a riscurilor de producere a cazurilor de explozii și incendii cauzate de exploatarea buteliilor cu gaz lichefiat și instalațiilor de utilizare a gazelor naturale”.

Conform datelor IGSU, în perioada 11-15 octombrie, specialiștii instituției au instruit 2 686 de persoane din 101 localități. Angajații IGSU sfătuiesc populația să păstreze butelii de gaz în exteriorul locuințelor, să le alimenteze astfel numai cu combustibilul pentru care sunt destinate, să verifice sistematic instalațiile alimentate la gaze naturale utilizate în case și gospodării.

Pentru informarea mai eficientă a populației, angajații IGSU au afișat informații cu recomandări în locuri publice și le-au înmânat oamenilor pliante informative. De asemenea, IGSU continuă instruirea angajaților din cadrul stațiilor de alimentare cu gaz lichefiat. Săptămâna aceasta astfel de acțiuni au avut loc pentru angajații a 49 stații de alimentare din mai multe localități. Salvatorii au ajuns în 1008 case de locuit și au vorbit oamenilor despre regulile de bază care trebuie să fie respectate pentru evitarea riscului de producere a exploziilor.

De la începutul campaniei până în prezent, au fost atenționate peste 123 de mii de persoane din peste 43 de mii de gospodării, din 3 229 de localități.

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău