IGSU atenționează cetățenii despre riscul producerii incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon

  • 26 Ianuarie 2022 12:06
IGSU atenționează cetățenii despre riscul producerii incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență atenționează populația despre riscul producerii incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon în urma utilizării necorespunzătoare a sobelor și instalațiilor de încălzit în perioada rece a anului.

Specialiștii IGSU îndeamnă oamenii să fie prudenți și să respecte regulile antiincendiare în locuințe. Astfel, cetățenii sunt rugați să nu supraîncălzească sobele și să verifice coșurile de fum înainte de exploatare. Pentru a evita izbucnirea incendiilor, focul din sobă trebuie stins pe noapte, iar încăperile aerisite. Totodată, cetățenii sunt avertizați că păstrarea materialelor combustile și ușor inflamabile în preajma sobelor și surselor de încălzit provoacă riscul izbucnirii incendiilor. Utilizarea lichidelor inflamabile la aprinderea focului poate provoca producerea arderii și arsuri.

IGSU mai atenționează că o atenție sporită trebuie să fie acordată surselor și instalațiilor de încălzire electrice. Se interzice utilizarea, supraîncălzirea și folosirea acestora în cazul unor defecțiuni. Mai mult, oamenii care au în grijă minori sunt îndemnați să-i protejeze și să nu le permită jocul cu sursele de aprindere.

În situații de risc, oamenii sunt rugați să apeleze numărul de urgență 112. Conform IGSU de la începutul anului au fost înregistrate 46 de incendii în urma utilizării a sobelor defecte și a instalațiilor de încălzit.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,03 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău