IGSU a recepționat un lot de ajutoare umanitare din partea Statelor Unite al Americii

  • 13 Aprilie 2022 15:25
IGSU a recepționat un lot de ajutoare umanitare din partea Statelor Unite al Americii

IGSU a recepționat astăzi, 13 aprilie, un lot de ajutoare umanitare din partea Statelor Unite al Americii. Ceremonia de transmitere a lotului a avut loc la Detașamentul Salvatori și Pompieri Buiucani.

La ceremonie a participat Secretarul general al MAI, Serghei Diaconu, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, E.S. Kent D. Logsdon și șeful IGSU, colonel Alexandru Oprea. Lotul de ajutoare umanitare, estimat în suma de peste 113.000 de dolari, este constituit din paturi pliante și generatoare, se precizează într-un comunicat al MAI. 

Acest lot este prima parte a asistenței oferite de SUA către IGSU, iar în scurt timp, în Republica Moldova urmează să ajungă alte ajutoare, care vor fi repartizate Centrelor provizorii de plasament pentru refugiații din Ucraina. De la începutul războiului și până în prezent, centrele provizorii gestionate de IGSU au găzduit peste 2.900 persoane. 

„Ajutoarele oferite de Statele Unite ale Americii vor contribui la crearea condițiilor mai bune de trai pentru persoanele refugiate. Mulțumesc IGSU pentru cooperare eficientă, ospitalitatea și sprijinul acordat cetățenilor din Ucraina, aflați pe teritoriul Republicii Moldova”, a menționat E.S. Kent D. Logsdon, Ambasadorul Statelor Unite ale Americii.

„Din 24 februarie, salvatorii în comun cu colegii din alte subdiviziuni ale MAI sunt la datorie, oferind oamenilor, care pleacă din calea războiului, ajutor și condiții de trai decente. Donația recepționată astăzi va fi utilizată pentru a crea condiții mai bune pentru activitatea forțelor MAI din prima linie, dar și pentru toți oamenii cazați în centrele provizorii. Mulțumim partenerilor din SUA pentru că ne sunt alături”, a menționat Alexandru Oprea, șeful IGSU.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:5,14 m/s
Sat
12
Sun
14
Mon
16
Tue
18
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău