IGSU a realizat un exercițiu de teren la lichidarea incendiului de vegetație uscată cu asistența pompierilor voluntari din Republica Austria

  • 05 Octombrie 2022 19:48
IGSU a realizat un exercițiu de teren la lichidarea incendiului de vegetație uscată cu asistența pompierilor voluntari din Republica Austria

Astăzi, 05 octombrie, angajații IGSU în comun cu pompierii voluntari din Austria au desfășurat un exercițiu de teren, prin care au demonstrat lichidarea unui incendiu de vegetație uscată pe o suprafață extinsă. Activitatea a fost organizată în apropierea localității Căpriana, raionul Strășeni. În cadrul activității au participat Ambasadorul agreat al Republicii Austria în Republica Moldova, Stella Avallone, conducerea IGSU, conducătorul echipei de pompieri voluntari din Austria, Kohler Johannes Michael și reprezentanții autorităților publice locale din raionul Strășeni.

 
 
Potrivit scenariului, localnicii au observat flăcările care au cuprins mai multe hectare de teren cu iarbă uscată și au alertat primarul satului despre izbucnirea focarului de ardere. Imediat, la fața locului s-a deplasat o echipă de pompieri voluntari din localitate, ajunși, aceștia au stabilit că o arie extinsă de teren a fost cuprinsă de foc, care se răspândea cu repeziciune spre pădure. În ajutor au intervenit pompierii voluntari din Cojușna și echipa de pompieri din cadrul Unității de salvatori și pompieri Strășeni a IGSU. Cu ajutorul autocisternei ACI Magirus a fost asigurată aprovizionarea continuă cu apă din lacul din localitate a două autospeciale de intervenție. Datorită acțiunilor comune între echipele de pompieri voluntari și pompierii IGSU, incendiul nu a obținut răspândire spre pădurea din preajmă, iar în scurt timp a fost lichidat.
 
 
Aplicația a avut drept scop instruirea echipelor de pompieri voluntari, dar și întărirea capacităților de intervenție a efectivului IGSU la lichidarea incendiilor. Mai mult, în cadrul exercițiul au fost consolidate relațiile de cooperare a forțelor IGSU cu pompieri voluntari, în caz de apariție a situațiilor excepționale.
 
Exercițiul a fost desfășurat cu asistența pompierilor voluntari din Republica Austria, care pe data de 4 octombrie au donat cinci unități de tehnică auxiliară pentru subdiviziunile teritoriale IGSU și pentru pompierii voluntari din comuna Căpriana a raionului Strășeni. Autospecialele donate au fost utilizate în cadrul exercițiului cu scopul instruirii efectivului IGSU și pompierilor voluntari din localitatea Căpriana.
 
 
Datorită relațiilor de colaborare între IGSU și pompierii voluntari din Austria, care durează de 10 ani, în țara noastră au fost aduse 60 de autospeciale care sunt utilizate zilnic în misiunile pompierilor și salvatorilor. Mai mult, cu suportul pompierii voluntari din Austria au fost deschise 12 posturi voluntare de pompieri.
 
Amintim că donația din partea Organizației pompierilor voluntari din Austria a fost realizată în cadrul proiectului cu genericul “Autospecialele pentru Republica Moldova” și are drept scop promovarea voluntariatului, schimbul de experiență, precum și instruirea efectivului Inspectoratului în domeniul de intervenție la incendii.
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:2,57 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău