IGSU a lansat primele versiuni în cazul incendiului izbucnit pe teritoriul Pieței Centrale

  • 07 Septembrie 2022 10:56
IGSU a lansat primele versiuni în cazul incendiului izbucnit pe teritoriul Pieței Centrale

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a lansat primele versiuni în cazul incendiului izbucnit pe teritoriul Pieței Centrale pe data de 5 septembrie 2022.

În urma cercetării statice și dinamice a locului incendiului angajații IGSU au stabilit că focul ar fi putut porni din următoarele cauze: prima versiunea este scurtcircuit în rețeaua electrică, a doua ipoteză cercetată este legată de defecte ale echipamentului electric, iar a treia versiune înaintată spre cercetare este imprudența în timpul fumatului.

Potrivit specialiștilor arderea s-a produs într-o debara cu suprafața de 10 metri pătrați a depozitului afectat de incendiu. La examinarea statică a locului de ardere s-a stabilit că rețelele electrice au fost distruse în totalitate, fiind depistate porțiuni de conductori electrici.

Datorită intervenției operative a echipelor de pompieri și salvatori, incendiul nu a obținut răspândire la celelalte construcții de pe teritoriul pieței fiind afectat doar suprafață de 230 metri pătrați a acoperișului depozitului, dar și o parte din bunurile materiale aflate în interior. Cauza finală de producere a incendiului urmează a fi stabilită după finalizarea tuturor procedurilor de cercetare, se arată în comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
-3,37
Cer fragmentat
Umiditate:96 %
Vint:1,54 m/s
Wed
1
Thu
3
Fri
0
Sat
-0
Sun
-3
Arhivă Radio Chișinău