IGP oferă detalii despre polițistul care a urcat beat la volan și a provocat un accident. Ce pedeapsă riscă acesta

  • 03 Noiembrie 2019 15:26
IGP oferă detalii despre polițistul care a urcat beat la volan și a provocat un accident. Ce pedeapsă riscă acesta

După ce în mass-media au apărut imagini video cu un polițist ar fi urcat beat la volan, Inspectoratul General al Poliției a emis un comunicat în care vine cu precizări referitor la acest caz.

Astfel, Dispeceratul Direcției de Poliție mun. Chișinău, a fost sesizat, la 2 noiembrie, în jurul orei 22.07, prin intermediul serviciului de urgență 112, precum că pe str. M.Drăgan, din sectorul Ciocana al Capitalei, a avut loc un accident rutier între un automobil de model „Nisan Micra” și „Opel Vectra”.

La fața locului s-a deplasat un echipaj al Secției documentare accidente rutiere și al Inspectoratului Național de Patrulare, pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Polițiștii au stabilt că automobilul Nisan Micra, înt-o curte de pe str. M. Drăgan, a acidentat un automobil ce era parcat, iar unitatea de transport era condusă de un angajat al Inspectoratului de Poliție Ciocana din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, în vârstă de 39 ani.

În urma testării cu aparatul etilotest a polițistului, a rezultat că acesta avea o alcoolemie de 1,24 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, polițistul a fost dus la Dispensarul Republican de Narcologie, pentru recoltarea de probe biologice.

În acest caz, Inspectoratul General al Poliției a inițiat o anchetă de serviciu în cadrul căreia se vor efectua verificări, urmând a se dispune măsurile legale.

IGP mai informează că a fost pornit un proces penal pentru conducerea unui automobil în stare de ebrietate, astfel, polițistul riscă să fie cercetat penal și s-a rămână fără permisul de conducere, dar și fără funcție.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău