IGP | Mai multe incidente au avut loc astăzi la o secție de votare

  • 11 Iulie 2021 09:11
IGP | Mai multe incidente au avut loc astăzi la o secție de votare

Câteva incidente au avut loc astăzi la o secție de votare la alegerile parlamentare anticipate, potrivit unor informații prezentate de Inspectoratul General de Poliție.

Astfel, în satul Șestaci din raionul Șoldănești, timp de mai bine de o oră a fost sistată energia electrică, secția de votare fiind deschisă cu o întârziere de 20 de minute.

În celelalte cazuri, toate buletinele de vot la secțiile de votare de pe teritoriul Republicii Moldova au fost aduse cu asistența poliției, nefiind înregistrate încălcări.

Șeful-adjunct al IGP Marin Maxian a declarat într-un briefing că astăzi este strict interzisă agitația electorală pe tot parcursul zilei, iar cetățenii care sunt martori la încălcări asemănătoare, sunt îndemnați să sesizeze poliția. 

Ieri,  cu o zi înainte de alegerile parlamentare, au fost înregistrate mai multe încălcări în unele localități ale Rep. Moldova. La Dondușeni, de exemplu, nu s-au ajuns 100 de buletine de vot, iar la Ialoveni – 21 de buletine de vot. Pe parcursul zilei, problemele au fost până la urmă soluționate. A fost înregistrat un caz de încurcare a buletinelor de vot, buletinele fiind duse la o  altă secție de votare, a mai spus reprezentantul IGP.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău