IGP a inițiat o investigație în legătură cu protestul de ieri al veteranilor

  • 03 Martie 2020 12:37
IGP a inițiat o investigație în legătură cu protestul de ieri al veteranilor

Inspectoratul General al Poliției (IGP) a inițiat o investigație pe faptul încălcării ordinii publice în Chișinău, în legătură cu acțiunile de protest ale veteranilor care au avut loc ieri în centrul Chișinăului.

Într-un comunicat al IGP se menționează că acțiunea de protest sub formă de miting și marș comemorativ a fost autorizată de autoritățile capitalei până la ora 14:00. Însă în cadrul protestelor, care au durat până seara, a fost spartă sticla ușii de la intrarea în sediul Guvernului și au fost aduse prejudicii, fapt documentat de polițiști.

De asemenea, IGP menționează că manifestanții au blocat circulația transportului public pe mai multe străzi, încălcând astfel dreptul cetățenilor la libera circulației, dar și creând incomodități locuitorilor orașului, agenților economici, serviciilor de urgență. Participanții au fost somați în repetate rânduri să renunțe la acțiunile ilegale care sunt contrar legii.

Toate acțiunile ilegale admise în cadrul manifestației au fost înregistrate și sunt documentate de organele competente, iar persoanele care sunt implicate vor fi sancționate conform prevederilor legale, se mai precizează în comunicatul Poliției.

 

 

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
5,52
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău