Igor Seremet face precizări vizavi de aflarea sa la Procuratura Anticorupție

  • 14 Martie 2018 09:59
Igor Seremet face precizări vizavi de aflarea sa la Procuratura Anticorupție

Viceprimarul de Bălți Igor Seremet, a venit astăzi cu precizări pe Fcebook, referitoare la știrea precum că ar fi fost reținut la CNA.

”După o zi plină de măsuri pur procesuale pe marginea unei cauze penale, care paralel au fost efectuate și in incinta Primăriei mun.Balti as vrea sa aduc o claritate la multiplele speculații izvorâte dintr-un screen shot al mesajului formulat și expediat de soția mea!”

1. Este mesajul despre impresia creată la moment cind am rugat soția sa îmi pregătească toate lucrurile de prima necesitate și mai ales sa îmi dea costum sportiv! Prima la ce s-a gindit soția a fost retinearea mea! PINA la venirea mea in Octombrie 2015 in funcția de Vice-primar am fost avocat și deja anticipam care măsuri procesuale pot sa urmeze! Îmi pare rău ca, screen shot-ul emotiv al soției mele se folosește in alte scopuri decit personale! Căci, mai mult decit atit, soția nici nu a fost preîntâmpinata despre acest lucru!


2. Reținerea mea pe 72 de ore este o informație falsa! Aproximativ la 17.20 am ieșit din sediul Procuraturii Anticorupție!


3. De dimineața PINA seara, împreuna cu avocatul meu și procurorul pe caz, am lucrat pe marginea tuturor circumstanțelor invocate in actele procesual-penale și PINA la sfirsit, prin declarații detaliate am adus o claritate pe marginea tuturor întrebărilor iscate din parte organelor de drept, astfel incit, sa nu mai fie loc de orice temei de aplicare ai oricaror măsuri preventive!


4. Falsa este și speculația precum s-a “negociat” participarea mea la alegerilor locale din mai 2018 ca candidat independent! O declar cu toată răspunderea, căci in perioada aflării mele in sediul Procuraturii am lucrat pe dosar! La 02 Ianuarie 2018, prin mesajul public am declarat foarte clar cauzele demisiei mele, și respectiv, revenirea mea la activitatea de avocat, fără a ma implica in activitatea publica!


5. Ma voi implica activ in toate măsurile procesuale demarate de Procuratura Anticorupție și, a propos, NU de CNA, doar cu un singur scop, pentru a afla adevarul! Și dacă organele de drept au careva întrebări pe marginea cauzei penale, atunci voi face claritate in răspunsuri!


6. Rog sa nu se mai facă orice speculații și cel mai mult sa nu fie scornite orice genuri de scenarii pe seama mea, mai ales folosind niște mesaje personale formulate pe fon emotiv!


7. Respect libertatea presei, însă, totuși, înainte ca astfel de informație sa fie plasata public, dar mai mult, deja și comentata prin presupuneri speculative, rog foarte mult ca sursele sa fie verificate din punct de vedere ai pertinentei acestora!

Amintim că ieri, 13 martie, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi a scris pe pagina sa de Facebook, că  fostul viceprimar de Bălți Igor Șeremet ar fi fost reținut de CNA pentru că acesta ar fi refuzat să meargă la alegerile din Bălți în calitate de candidat din partea PDM.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Arena Națională
Meteo Chișinău
18,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Arhivă Radio Chișinău