Igor Șarov, despre criticile aduse președintelui Dodon și amenințările cu demisia

  • 18 Septembrie 2020 08:23
Igor Șarov, despre criticile aduse președintelui Dodon și amenințările cu demisia

„Eu vreau să cred că pot să-mi permit să-mi expun un punct de vedere atunci când ai în spate un sistem educațional, oamenii de cultură, sănătatea și responsabilitatea cărora trebuie să mi-o asum”. Declarația aparține ministrului educației, culturii și cercetării, Igor Șarov, și a fost făcută după ce șeful statului Igor Dodon a menționat că acesta ar putea fi demis în orice moment pentru critica pe care i-a adus-o, notează IPN.

De menționat că, ministrul Igor Șarov, l-a criticat pe președintele țării după ce acesta a publicat mai multe poze fiind într-o instituție de învățământ alături de câțiva elevi și profesori, fără a purta mască de protecție și a păstra distanțarea socială.

„Eu nu pot să comentez spusele domnului președinte Dodon, fiindcă eu mi-am expus un punct al meu de vedere vizavi de acest subiect. Noi trăim într-un stat democratic, fiecare își expune punctul de vedere și lăsăm la latitudinea cetățenilor să judece în ce măsură am avut dreptate”, a declarat Igor Șarov în cadrul emisiunii „Puterea a Patra” de la postul de televiziune N4.

Pe lângă criticile aduse președintelui, ministrul s-a arătat deranjat de un eveniment care a avut loc în Gimnaziul din satul Hiliuți, raionul Fălești, unde a fost inaugurat un veceu, fiind implicați mai mulți politicieni, reprezentanți ai instituției de învățământ, dar și doi elevi, fără respectarea normelor anti COVID-19.

„Am făcut o sesizare la Agenția Națională pentru Sănătate Publică prin care am solicitat pedepsirea contravențională. Este strigător la cer și noi vom curma orice acțiuni de acest gen. Eu, în calitate de ministru, nu voi permite niciun fel de propagandă electorală pe teritoriul școlii. Cu atât mai mult că nu este vorba numai de campania electorală și folosirea școlii”, a adăugat Igor Șarov.

În urma celor două evenimente, ministrul a precizat că acțiunile respective reprezintă o încălcare a deciziilor ANSP, iar instituția pe care o conduce a emis un ordin prin care interzice accesul în instituțiile de învățământ a persoanelor străine și organizarea activităților care nu au tangență cu procesul educațional.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
16,07
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Wed
12
Thu
14
Fri
13
Sat
14
Sun
14
Arhivă Radio Chișinău