Igor Șarov: Cel puțin în primele două săptămâni universitățile vor desfășura toate activitățile doar în regim online

  • 24 August 2020 15:03
Igor Șarov: Cel puțin în primele două săptămâni universitățile vor desfășura toate activitățile doar în regim online

Procesul didactic în universitățile din țară se va desfășura în regim online, cel puțin în primele două săptămâni ale noului an de studii.

În cadrul unui briefing, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a recomandat managerilor universităților ca pentru studenții anului I, orele de curs să se organizeze în aule, cu asigurarea accesului etapizat. 

În măsura posibilităților, pentru studenții anului I, în primul semestru al anului academic 2020-2021, recomandăm organizarea procesului didactic, preponderent, în sălile de curs, cu acces etapizat în universitate, pe ture, evitând aglomerarea și asigurând respectarea normelor de distanțare fizică, a declarat Igor Șarov.

Cât privește studenții care învață la frecvență redusă sau cei de la masterat, Ministerul Educației recomandă desfășurarea cursurilor teoretice și orelor practice în regim online.

Lucrările de laborator, care nu pot fi efectuate la distanță, se vor desfășura seara sau în zilele de sâmbătă sau duminică, conform aorarului, astfel încât, aceștia să  nu interacționeze cu studenții de la învățământul cu frecvență și să poată să dezinfecteze spațiile, a spus ministrul Educației, Culturii și Cercetării.

Cazarea studențiilor în căminele aflate în gestiunea univesităților se va efectua etapizat pe parcursul lunilor august și septembrie, evitând aglomerările și respectând normele sanitar-epidemiologice impuse de autoritățile din sănătate.

În contextul pandemiei de COVID-19, în procesul de redeschidere a instituțiilor de învățământ superior, managerii universităților vor trebui să dezinfecteze spațiile și suprafețelor din instituție, să asigure condiții de igienă și sanitație în instituția de învățământ și cămine, să examineze posibilitatea de reamenajare a spațiilor în vederea organizării procesului educațional conform modelului de studii aprobat de Senat.  

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău