Igor Munteanu: Autoritățile Rep. Moldova trebuie să constate dacă persoanele afiliate grupului Șor sunt pasibile de acuzația de trădare de patrie

  • 24 Aprilie 11:08
Igor Munteanu: Autoritățile Rep. Moldova trebuie să constate dacă persoanele afiliate grupului Șor sunt pasibile de acuzația de trădare de patrie

Statul de drept este supus unor pericole reale, pentru că grupuri mafiote încep să-și finanțeze acțiunile de destabilizare a R. Moldova  cu ajutorul unor puteri străine. Potrivit președintelui CUB, Igor Munteanu, acest lucru este posibil din cauza lipsei de progres în recuperarea fraudei bancare. El a atenționat că grupul Șor este capabil de o lovitură de stat, luând în considerare rețele pe care le controlează și legătura puternică cu FSB-ul rusesc. Fostul deputat Igor Munteanu a cerut suspendarea partidelor și punerea sub acuzare pentru trădare de patrie a persoanelor afiliate lui Șor, transmite Radio Chișinău.

 „Eu cred că autoritățile Rep. Moldova trebuie să considere foarte serios dacă persoanele afiliate grupului Șor sunt pasibile de acuzația trădării de patrie, care este definită de lege în felul următor: faptă săvârșită intenționat de către un cetățean al Rep. Moldova în dauna suveranității, inviolabilității teritoriale sau a securității de stat și a capacității de apărare a Rep. Moldova prin trecerea de partea dușmanului, spionaj, divulgarea secretului de stat unei organizații străine sau a reprezentanților lor, precum și acordarea de ajutor unui stat străin la înfăptuirea activității dușmănoase împotriva Rep. Moldova. Această prevedere legală se îmbracă ca o mănușă pe faptele care sunt săvârșite în acest moment de grupul criminal organizat Șor și grupurile afiliate”, a declarat Igor Munteanu.

De asemenea, potrivit lui Igor Munteanu autoritățile au obligația de a califica declarațiile liderilor de la Comrat prin prisma separatismului.

Federația Rusă și-a schimbat strategia cu privire la preluarea controlului politic în R. Moldova, iar odată cu anunțarea referendumului pentru integrare europeană mizele au crescut și vor fi pompați bani mulți, atenționează președintele Partidului Schimbării, Ștefan Gligor:

 „Acum se construiește un sistem depersonalizat, decentralizat de corupție electorală. Un sistem în formă de piramidă cu diferite straturi orizontale, care au coordonatori de diferite nivele și importanță. Scopul acestui sistem fiind unul simplu: la alegeri, indiferent care sunt aceste alegeri, să fie dată indicația cu privire la exercitarea votului pe bani în interesul unei formațiuni sau altei formațiuni, în dependență care din ele va fi la acel moment activă. Trebuie să înțelegem că bani sunt mulți, noi suntem un stat cu zeci de procente de populație săracă, care cu mare regret este gata să-și vândă votul”, a spus Ștefan Gligor.

Potrivit lui Ștefan Gligor, aceste proiecte politice subordonate grupului Șor, care și-au arătat fața oficial la Moscova, trebuie interzise prin lege.  

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău