Igor Munteanu: „La Strasbourg s-a discutat despre condiționalitățile ferme în contextul preluării guvernării de la Chișinău de către un grup politic cu vederi ne-europene”

  • 19 Decembrie 2019 08:24
Igor Munteanu: „La Strasbourg s-a discutat despre condiționalitățile ferme în contextul preluării guvernării de la Chișinău de către un grup politic cu vederi ne-europene”

La Strasbourg se desfășoară lucrările Reuniunii Comitetului de Asociere UE-RM. Reuniunea este cel mai important eveniment de evaluare a calității implementării obligațiilor părților, apreciază deputatul Igor Munteanu. El a anunțat că la ședința de lucru de ieri a fost discutată situația la zi a relațiilor politice dintre RM și UE, implementarea obligațiilor RM derivate din Acordul de Asociere și cel de Liber Schimb, precum și reluarea asistenței financiare și tehnice a UE către RM, dar și condiționalitățile ferme în contextul preluării guvernării de la Chișinău de către un grup politic cu vederi ne-europene.

Ședința a fost prezidată de europarlamentarul Siegfrid Mureșan, copreședinte al comitetului din partea Parlamentului European și Mihai Popșoi, copreședinte din partea Parlamentului RM.

Igor Munteanu a anunțat că s-a mai discutat reformele economice și situația sistemului financiar, securitatea energetică și riscurile din sistem pentru RM.

Un subiect special al discuției a ținut de evaluarea procesului de reglementare a conflictului transnistrean. Igor Munteanu a atenționat că multe din protocoalele semnate în grabă în ultimii ani în formatul ”5+2” creează un cerc vicios, contrar interesului național al RM, de favorizare a unor grupuri și interese ostile.

„Eliberare unei licențe în telecomunicații pentru Sheriff încalcă de fapt competiția liberă în raport cu alți actori ai telefoniei mobile, iar licențierea băncilor transnistrene poate fi de fapt o ”cutie a pandorei”, care va afecta profund progresele firave din sectorul bancar al RM după purgatoriul fraudei bancare”, atenționează deputatul.

Discuțiile vor continua și astăzi în cadrul Comitetului de Asociere UE-RM.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
10,52
Cer acoperit de nori
Umiditate:95 %
Vint:3,6 m/s
Thu
16
Fri
10
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău