Igor Grosu va efectua o vizită oficială la Riga, unde se va întâlni cu conducerea Letoniei

  • 24 Martie 13:56
Igor Grosu va efectua o vizită oficială la Riga, unde se va întâlni cu conducerea Letoniei

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, va efectua o vizită oficială în Republica Letonia, în perioada 25-26 martie 2024, la invitația omologului său de la Riga, a informat duminică serviciul de presă al Parlamentului RM.

Șeful legislativului se va întâlni cu conducerea Letoniei – Președintele țării, Edgars Rinkēvičs, Președinta Saeima, Daiga Mieriņa, și Prim-ministra Evika Siliņa. La Riga, cei doi președinți de Parlament, Igor Grosu și Daiga Mieriņa, vor susține o conferință de presă.

Agenda vizitei mai include discuții cu președinții comisilor parlamentare afaceri europene și afaceri externe, cu reprezentanții Instituției de Răspuns la Incidentele de Securitate în Tehnologia Informației din Republica Letonia, precum și participarea la o ceremonie de depuneri de flori la Monumentul Libertății de la Riga. Tradițional, Președintele Parlamentului se va întâlni și cu cetățenii moldoveni care locuiesc, învață sau muncesc în Letonia.

Din componența delegației parlamentare care îl va însoți pe șeful legislativului la Riga fac parte deputații Alina Dandara, Președinta Grupului de prietenie cu Republica Letonia, și Mihail Druță, membru al Comisiei politică externă și integrare europeană.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
27,74
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:5,14 m/s
Wed
26
Thu
23
Fri
21
Sat
23
Sun
24
Arhivă Radio Chișinău