Igor Grosu va efectua o vizită de lucru în Franța

  • 27 Mai 10:14
Igor Grosu va efectua o vizită de lucru în Franța

Președintele Parlamentului Igor Grosu va efectua o vizită în Republica Franceză în perioada 27-29 mai, la invitația Președintei Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet, informează Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

La Paris, șeful legislativului se va întâlni cu omologii săi, Președinta Adunării Naționale franceze, Yaël Braun-Pivet, și Președintele Senatului francez, Gérard Larcher. Igor Grosu va avea discuții și cu Președinta Grupului de prietenie Franța-Republica Moldova din cadrul Adunării Naționale franceze, Delphine Lingemann. Subiectele discutate în cadrul întrevederilor se vor referi la agenda europeană a Republicii Moldova și susținerea oferită de statele UE în implementarea acesteia, consolidarea cooperării parlamentare moldo-franceze și stimularea investițiilor europene.

Președintele Parlamentului va discuta și cu moldovenii stabiliți în Franța. Igor Grosu va vizita o afacere deținută de o familie de moldoveni stabiliți în orașul francez Montreuil, atelierul pictorului moldovean Sergiu Ciochină și Galerie Moldave, un butic comercial dedicat conservării istoriei, meșteșugului și culturii Moldovei.

Din componența delegației care îl va însoți pe șeful legislativului în Franța fac parte Președinta Grupului de prietenie cu Republica Franceză, Marcela Adam, și Ersilia Qatrawi, membră a aceluiași Grup de prietenie.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:69 %
Vint:1,03 m/s
Sun
25
Mon
22
Tue
19
Wed
22
Thu
24
Arhivă Radio Chișinău