Igor Grosu și-a început vizita la Viena cu o întâlnire cu cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Austria

  • 22 Noiembrie 2023 08:59
Igor Grosu și-a început vizita la Viena cu o întâlnire cu cetățenii Republicii Moldova stabiliți în Austria

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a început vizita în Austria cu discuții cu cetățenii Republicii Moldova stabiliți în această țară.

 
„Vizita oficială la Viena am început-o cu o discuție caldă cu cetățenii moldoveni stabiliți în Austria.
 
Cetățenii noștri s-au arătat interesați să afle despre progresele pe care le facem în realizarea recomandărilor din partea Comisiei Europene, dar și despre digitalizarea serviciilor publice. I-am asigurat că suntem în plin proces de reforme, astfel încât să putem iniția negocierile de aderare cât mai curând posibil.
 
Cetățenii noștri aflați peste hotare știu ce înseamnă să fii parte din marea familie europeană, înseamnă - democrație, pace și securitate, integritate academică, infrastructură modernă, economie puternică. Și toate acestea ne dorim și pentru cei de acasă.
 
Am discutat și despre grijile și preocupările cotidiene cum ar fi lupta cu grupările criminale și dezinformare, securitatea energetică și coruperea alegătorilor. Le-am spus că o prioritate a guvernării este să construiască instituții puternice care să facă față tuturor povocărilor.
 
Un alt subiect de care au fost interesați conaționalii noștri a fost investițiile în energia regenerabilă. Am vorbit și despre educație și proiecte culturale comune. Doar printr-o implicare activă, indiferent dacă ești în țară sau peste hotare, vom reuși să schimbăm Moldova spre bine”, a transmis Igor Grosu într-o postare pe Facebook.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:48 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău