Igor Grosu, s-a întâlnit cu președinta interimară a Senatului României, Alina Gorghiu

  • 02 Decembrie 2022 17:10
Igor Grosu, s-a întâlnit cu președinta interimară a Senatului României, Alina Gorghiu

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu președinta interimară a Senatului României, Alina Gorghiu. Printre subiectele abordate în cadrul discuției figurează criza energetică, agenda de reforme și procesul de integrare europeană al Republicii Moldova, precum și cooperarea dintre țara noastră și România.

Igor Grosu a transmis felicitări și gratitudine României pentru tot suportul acordat țării noastre de-a lungul anilor.

„Chiar joi, de ziua națională a României, a fost votat în două lecturi un Acord între România și Republica Moldova care prevede construcția a 54 km de apeduct. Acesta va asigura cu apă potabilă de calitate pentru 15500 de locuitori din 13 localități din raioanele Nisporeni, Ungheni, Fălești și Glodeni. Și astfel de proiecte frumoase avem multe, inclusiv pe domeniul cultural. De exemplu azi, la Muzeul Național de Artă va fi lansată expoziția „Art Safari” unde vor fi expuse lucrări semnate de clasicii artei românești”, a remarcat Președintele Parlamentului.

Oficialii au mai discutat despre atacurile Federației Ruse asupra infrastructurii critice din Ucraina și consecințele ei, inclusiv asupra țării noastre. „Suntem recunoscători pentru sprijinul oferit de România în soluționarea consecințelor crizei energetice, datorită căruia fiecare cetățean al țării noastre are lumină în case”, a menționat  Igor Grosu.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
-2,26
Ninsoare ușoară
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Sun
0
Mon
0
Tue
1
Wed
1
Thu
2
Arhivă Radio Chișinău