Igor Grosu s-a întâlnit cu membrii Grupului de lucru al Partidului Popular European România. Subiectele discutate

  • 14 Octombrie 19:50
Igor Grosu s-a întâlnit cu membrii Grupului de lucru al Partidului Popular European România. Subiectele discutate

Președintele Parlamentului, Igor Grosu s-a întâlnit cu Grupul de lucru al Partidului Popular European (PPE) România, care se află în vizită la Chișinău. Din componența delegației fac parte europarlamentarii Siegfried Mureșan, Ioan-Rareș Bogdan, Gheorghe Falcă, Eugen Tomac, Robert Sighiartău, Vicepreședinte al Partidului Național Liberal România și primarul din localitatea Slănic, Prahova, Costea Daneluș.

Subiectele abordate vizează ultimele evoluții politice din țară, dar și din domeniile cheie precum justiție, infrastructură, sectorul energetic și depășirea crizei pandemice COVID-19.

În debut, Igor Grosu a trecut în revistă prioritățile legislativului și a subliniat importanța asistenței și a suportului continuu acordat atât de autoritățile de la București, cât și din partea UE țării noastre.

“Suntem determinați să avansăm în procesul de implementare a agendei de reforme, în special în domeniul justiției, combaterea corupției și edificarea instituțiilor. Salutăm deschiderea enormă demonstrată de către instituțiile europene față de țara noastră. Astfel, ne propunem să valorificăm pe deplin oportunitățile oferite prin această deschidere”, a declarat Igor Grosu.  

Oficialii au discutat și despre necesitatea atragerii investițiilor străine în țara noastră pentru a contribui la creșterea economică. De asemenea, s-au referit la proiecte sociale în beneficiul cetățenilor de pe ambele maluri, iar pentru perioada imediat următoare, s-a convenit de a elabora legile necesare pentru a reduce prețurile la serviciile în roaming.

Președintele Igor Grosu a mulțumit oficialilor europeni pentru ajutorul consistent în lupta cu COVID-19, dar și pentru deblocarea celei de-a doua tranșe a asistenței macrofinanciare în valoare de 50 de milioane de euro din 100 de milioane de euro achitată de Comisia Europeană săptămâna trecută.

Europarlamentarii au exprimat deschiderea în a oferi tot sprijinul necesar Republicii Moldova, atât pe plan bilateral, cât și european. Totodată, aceștia au încurajat autoritățile de la Chișinău în a accelera reformele pe care oamenii le așteaptă pentru modernizarea țării și în beneficiul tuturor cetățenilor.

În context, Igor Grosu l-a felicitat pe Siegfried Mureșan cu realegerea sa în calitate de vicepreședinte al Grupului PPE din Parlamentul European.

Grupul PPE în Parlamentul European, efectuează o vizită în Republica Moldova, în perioada 13-15 octombrie 2021.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,86
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,13 m/s
Sun
12
Mon
11
Tue
9
Wed
9
Thu
14

Curs oficial BNM 17 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0616 -0.0000
USD 17.3513 -0.0000
RON 4.0528 -0.0000
UAH 0.6587 -0.0000
RUB 0.2415 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău