Igor Grosu: Republica Moldova urmează să se retragă din Adunarea Interparlamentară a CSI

  • 15 Mai 2023 09:10
Igor Grosu: Republica Moldova urmează să se retragă din Adunarea Interparlamentară a CSI

Republica Moldova intenționează să denunțe acordul privind Adunarea Interparlamentară a Comunității Statelor Independente (CSI) din care face parte, a declarat, astăzi, 15 mai, președintele Parlamentului Igor, Grosu în cadrul unui briefing, scrie Radio Chișinău.

Igor Grosu a subliniat că, după 30 de ani, a devenit foarte clar că aflarea R.Moldova în structurile CSI nu a ajutat la rezolvarea conflictului transnistrean, nu a dus la retragerea trupelor ruse din stânga Nistrului, nu ferit țara de embargouri economice și șantaj energetic.

El a mai spus că aflarea în CSI nu a apărat țările membre de atacuri militare, război și ocupare ilegală a teritoriilor suverane. „După ce o țară fondatoare a CSI, Federația Rusă, a atacat în mod barbar un alt stat fondator al CSI, Ucraina, ocupându-i teritorii și ucigându-i cetățenii, această organizație nu se mai poate numi comunitate”, a declarat Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a subliniat că retragerea din acordul privind Adunarea Interparlamentară a CSI este „un prim pas”, iar autoritățile „evaluează acum următorii pași”.

CSI a fost creată la 8 decembrie 1991 prin semnarea Acordului de constituire a Comunității Statelor Independente de către președinții Republicii Belarus, Federației Ruse și Ucrainei. R.Moldova a aderat la acest organism în 1994.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,57 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău