Igor Grosu: Natalia Gavrilița muncește din greu și are tot sprijinul nostru politic

  • 13 Septembrie 2022 09:01
Igor Grosu: Natalia Gavrilița muncește din greu și are tot sprijinul nostru politic

Președintele partidului de guvernare, Igor Grosu, respinge ideea învestirii unui Guvern condus de actualul consilier prezidențial, Dorin Recean, vehiculată în spațiul public. Președintele Parlamentului spune că Republica Moldova are un Executiv condus de Natalia Gavrilița, care se bucură de tot sprijinul Partidului Acțiune și Solidaritate. Igor Grosu admite scenariul unor noi remanieri în actuala echipă guvernamentală, menționând că există miniștri care fac mai greu față crizelor multiple cu care se confruntă Republica Moldova, notează IPN.

Președintele Parlamentului spune că echipa guvernamentală este creată din oameni profesioniști și integri, însă unii fac mai greu față tensiunii generate de crizele care au lovit Republica Moldova. Igor Grosu spune că eventualele remanieri guvernamentale vor avea un caracter politic și vor fi anunțate atunci când va fi luată decizia finală.

„Orice membru al Guvernului trebuie să înțeleagă că poate veni momentul remanierii. Asta-i lecția pe care am învățat-o când eram eu la Guvern. Nimic nu-i veșnic. Și miniștrii care au fost și cei care sunt au activat în condiții extreme. Să gestionezi crize care se suprapun și să încerci să mai faci și reforme, nu-i simplu. Presiunea este enormă pe membrii Guvernului. Sunt oameni care sunt mai potriviți în situații de criză, se mobilizează, dar sunt oameni care sunt buni în situații calme și nu sunt turbulențe. Ținem la oamenii care muncesc, nu suntem în situația de a ne alinta în oameni, noi le mulțumim și sunt sigur că mai devreme sau mai târziu ei se vor regăsi într-o activitate în interesul Republicii Moldova.Tot timpul este loc de mai bine. Dacă va fi luată o decizie, va fi una politică și ea va fi comunicată în timp util. Noi periodic evaluăm activitatea miniștrilor, șefilor de agenții și atunci când este luată o decizie, ea este prezentată”, a spus Igor Grosu în cadrul unui interviu la postul public de radio.

Președintele PAS califică drept zvonuri informațiile apărute în spațiul public potrivit cărora fostul ministru de interne, Dorin Recean, ar urma să preia șefia Guvernului. Igor Grosu dă asigurări că premierul Natalia Gavrilița are tot sprijinul majorității parlamentare.

„Noi suntem un popor harnic la venit cu prognoze și scenarii. Noi avem Guvern. Este doamna Gavrilița care muncește din greu, are suportul nostru politic și noi o vom susține în continuare”, a spus președintele Parlamentului.

Săptămâna trecută ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu și-a prezentat demisia, iar câteva ore mai târziu premierul Natalia Gavrilița a anunțat că remanierile guvernamentale vor continua. Potrivit premierului, până la sfârșitul lunii septembrie echipa guvernamentală va suferi modificări, astfel încât în perioada de iarnă să se intre cu componența actualizată a Guvernului.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:11,32 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău