Igor Grosu: Miza Rusiei în Republica Moldova este să slăbească încrederea oamenilor în stat

  • 27 Aprilie 10:40
Igor Grosu: Miza Rusiei în Republica Moldova este să slăbească încrederea oamenilor în stat

Rusia nu poate interveni militar în Republica Moldova, pentru că există armata ucraineană care apără întreaga Europă de agresiunea Kremlinului. O spune președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu. Totuși, potrivit oficialului, Rusia folosește în Republica Moldova propaganda și coruperea alegătorilor pentru a slăbi încrederea cetățenilor în instituțiile statului. Președintele Parlamentului face apel la organele de drept să intervină, să curme fenomenul introducerii banilor murdari în țară, iar autorii acestor scheme ilegale să fie sancționați conform legii, notează IPN.

Președintele Parlamentului de la Chișinău dă asigurări că Rusia nu poate interveni militar în Republica Moldova. Igor Grosu spune că Moscova mizează pe grupul criminal organizat „Șor” pentru a destabiliza situația din țară și pentru a slăbi încrederea cetățenilor în instituțiile statului.

„Federația Rusă n-are cum interveni militar peste noi pentru că sunt ucrainenii care se bat pentru ei, pentru noi și pentru întreaga Europă. Acum, după decizia Congresului american, ajutorul va veni și agresorul va primi răspunsurile bine meritate. Instrumentele pe care le are Rusia în raport cu noi sunt două: banii murdari, folosiți pentru a corupe alegătorul, și propaganda. Miza este să slăbească încrederea oamenilor în stat. Apelurile false de la Aeroport, toate fac parte din instrumentarul Federației Ruse. Iată de ce instituțiile au intervenit și trebuie să intervină în continuare pentru a opri tot fluxul de bani, să fie documentate toate aceste cazuri, dosarele să ajungă în instanță, să avem condamnări”, a spus Igor Grosu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Igor Grosu se arată sceptic că reprezentanții grupului „Șor” ar putea prelua puterea în Republica Moldova. Potrivit președintelui Parlamentului, reprezentanții noului bloc de opoziție „Victoria” știu că simpatiile Rusiei printre politicienii din Republica Moldova sunt trecătoare, iar fostul președinte Igor Dodon este cel mai elocvent exemplu în acest sens.

„Eu îi văd pe reprezentanții grupului criminal organizat, n-au ei vână și așa potențial, oricât de mari și fioroși s-ar prezenta. Sunt fricoși, credeți-mă. Asta nu înseamnă că noi trebuie să-i subestimăm. Ei știu că există Codul Penal unde sunt articole privind trădarea de patrie, separatism. Ei nu sunt atât de naivi să creadă că vor trece așa ușor. Eu mă uit la unii politicieni care au fost foarte obedienți și au promovat agenda Rusiei, gata, au fost trași pe dreapta. El (n.r. Igor Dodon) face eforturi nebune, încearcă să demonstreze că e pe cai mari, dar cinismul Rusiei în raport cu astfel de politicieni e mare. Acum Rusia a luat o decizie foarte clară, au pus miza pe bandiți”, a mai spus președintele Parlamentului.

La 21 aprilie, la Moscova, a fost creat blocul de opoziție „Victoria”. Entitatea este formată din partidele satelit ale fostului partid „Șor”, declarat neconstituțional, și este condusă de politicianul fugar, condamnat definitiv în Republica Moldova, Ilan Șor.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:3,6 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău