Igor Grosu, mesaj de Ziua Independenței Ucrainei: „R. Moldova va fi alături de Ucraina și de „bravul ei poporˮ până când victoria va fi de partea sa”

  • 24 August 2023 14:40
Igor Grosu, mesaj de Ziua Independenței Ucrainei: „R. Moldova va fi alături de Ucraina și de „bravul ei poporˮ până când victoria va fi de partea sa”

De mai bine de 500 de zile, poporul ucrainean își apără cu dârzenie și demnitate libertatea și independența, iar Republica Moldova va fi alături de Ucraina și de „bravul ei poporˮ până când victoria va fi de partea sa - este mesajul președintelui Parlamentului, Igor Grosu, de Ziua Independenței Ucrainei.

„Astăzi, la celebrarea celor 32 de ani de independență a Ucrainei, vreau să transmit prietenilor și vecinilor noștri că Republica Moldova va fi alături de Ucraina și bravul ei popor până când victoria va fi de partea sa”, a transmis șeful Legislativului. 

Oficialul moldovean a subliniat în mesajul său faptul că Republica Moldova, dar și întreaga Europă, se bucură astăzi de pace datorită curajului poporului ucrainean și a condamnat agresunea rusească împotriva țării vecine. 

„Vom continua să ajutăm Ucraina, fiindcă cu toții ne dorim să trăim în libertate și pace. Condamnăm cu fermitate agresiunea rusă în Ucraina și credem că Rusia trebuie să-și retragă imediat și necondiționat trupele de pe teritoriul național al Ucrainei. Moldova și întreaga Europă se bucură astăzi de pace datorită curajului și sacrificiului poporului ucrainean. Vom continua să sprijinim Ucraina în lupta sa dreaptă pentru Libertate și Integritate”, a mai scris Igor Grosu. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
34,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,66 m/s
Tue
27
Wed
23
Thu
21
Fri
23
Sat
22
Arhivă Radio Chișinău