Igor Grosu: Lituania va aproba în curând mandatul pentru votul de țară în Consiliul UE privind deschiderea negocierilor de aderare pentru R. Moldova și Ucraina

  • 11 Septembrie 2023 09:09
Igor Grosu: Lituania va aproba în curând mandatul pentru votul de țară în Consiliul UE privind deschiderea negocierilor de aderare pentru R. Moldova și Ucraina

Comisia Afaceri Externe din Seimasul Lituaniei va aproba în curând mandatul pentru votul de țară în Consiliul UE privind deschiderea negocierilor de aderare pentru Republica Moldova și Ucraina, susține președintele Parlamentului, Igor Grosu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, aflat în vizită de lucru la Vilnius, (8-10 septemrbie), mai multe întrevederi la Seimasul Lituaniei, unde a discutat cu parlamentarii lituanieni. 

Șeful legislativului s-a întâlnit cu Președinta Seimasului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytė-Nielsen, cu care a vorbit despre cooperarea bilaterală dintre Moldova și Lituania.

Comisia Afaceri Externe din Seimas-ul Lituaniei urmează să aprobe în curând mandatul pentru votul de țară în Consiliul UE privind deschiderea negocierilor de aderare pentru R.Moldova și Ucraina.

Despre aceasta am fost anunțat în ultima zi la Vilnius, care a fost una plină de întâlniri și cu emoții frumoase. De dimineață, am discutat cu președinta Seimasului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytė-Nielsen, despre cooperarea bilaterală dintre Moldova și Lituania, în care am apreciat dialogul dintre țările noastre în mai multe sectoare”, a menționat Igor Grosu.
 
Despre procesul de armonizare a legislației naționale cu legislația Uniunii Europene Președintele Parlamentului a vorbit cu președinta Comisiei Afaceri Europene, Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė. Igor Grosu a declarat că Parlamentul de la Chișinău este concentrat pe realizarea celor 9 recomandări ale Comisiei Europene formulate în contextul acordării statutului de țară candidată la aderarea la Uniunea Europeană și începerea negocierilor, iar experiența Lituaniei este de mare ajutor.
 
Agenda vizitei la Seimas a inclus și discuții cu alți parlamentari lituaneni responsabili pe domeniile securitate și economie. Șeful legislativului a subliniat că autoritățile de la Chișinău sprijină antreprenorii și creează condiții pentru creștere economică, aceasta fiind și o garanție pentru consolidarea democrației în țara noastră. „Le-am mulțumit partenerilor lituanieni pentru sprijinul oferit în procesul nostru de aderare la Uniunea Europeană. Încă o dată m-am convins că Lituania este un partener de încredere pentru Moldova”, a spus Președintele Parlamentului la finalul vizitei sale de lucru în Republica Lituania.
Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,12 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău