Igor Grosu, întâlnire cu noul reprezentant de țară a Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați în R. Moldova. "Împreună vom continua să fim alături de refugiați”

  • 12 Septembrie 2022 14:59
Igor Grosu, întâlnire cu noul reprezentant de țară a Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați în R. Moldova.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere astăzi cu Francesca Bonelli, reprezentantă de țară a Oficiului Înaltului Comisar al ONU pentru Refugiați în Republica Moldova, care și-a început mandatul în noua funcție.

„În cadrul discuțiilor, ne-am referit în special la refugiații ucraineni și problemele cu care se confruntă. Am convenit să continuăm eforturile ca zecile de mii de cetățeni ucraineni care se află în continuare pe teritoriul Republicii Moldova să fie încadrați în sistemul educațional, în câmpul muncii, să beneficieze de asistență medicală și socială.
 
Printre subiectele discutate, au fost și modificările la legislația națională, menite să asigure o mai bună protecție și incluziune a refugiaților în țara noastră cum ar fi - statutul de protecție temporară, facilitarea procesului de angajare în câmpul muncii etc.
 
Cu certitudine, împreună vom continua să fim alături de refugiați și să luăm cele mai bune decizii în beneficiul tuturor.
 
De menționat că Agenția ONU pentru Refugiați (UNHCR) are în gestiune centre de înregistrare pentru oferirea suportului financiar refugiaților din Ucraina care se află acum în Republica Moldova. Aceste centre sunt destinate pentru oferirea cardurilor preplătite. Echipele mobile sunt disponibile să ajungă la persoanele care nu au posibilitatea fizică să ajungă la centrele disponibile”, a scris Igor Grosu pe Facebook.
 
 
 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
14,96
Cer acoperit de nori
Umiditate:74 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău