Igor Grosu, în discuție cu parlamentarii danezi: „În ultimii doi ani avem un dialog activ pe dimensiunea parlamentară”

  • 29 Noiembrie 2023 16:12
Igor Grosu, în discuție cu parlamentarii danezi: „În ultimii doi ani avem un dialog activ pe dimensiunea parlamentară”

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a avut o întrevedere cu membrii Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului Regatului Danemarcei, condusă de Michael Jensen. Parlamentarii au discutat despre parcursul de integrare europeană a țării noastre și despre consolidarea relațiilor interparlamentare, transmite Serviciul de presă al legislativului.

În ultimii doi ani avem un dialog activ pe dimensiunea parlamentară și am decis, în cadrul discuțiilor, să identificăm proiecte care să ne ajute în lupta cu corupția, lupta cu dezinformarea, consolidarea sectorului energetic și programe pentru tineri”, a menționat șeful legislativului.

În context, Igor Grosu a subliniat că expertiza daneză ar fi utilă Republicii Moldova, iar deschiderea unei ambasade la Chișinău anul viitor este o dovadă în plus că relațiile dintre cele două țări devin tot mai strânse. Președintele Parlamentului a mulțumit deputaților danezi pentru că Republica Moldova se află pe lista de priorități a Agenției Daneze pentru Dezvoltare Internațională. „Avem nevoie în continuare de a face reformele necesare pentru care avem suport popular, voință politică și ne vor apropia și mai mult de parcursul nostru european”, a mai spus Igor Grosu.

Tot astăzi, 29 noiembrie, parlamentarii danezi au avut o întrevedere cu vicepreședintele Parlamentului Mihail Popșoi și cu membrii Comisiei politică externă și integrare europeană.

Parlamentul Republicii Moldova găzduiește, în perioada 29 noiembrie – 1 decembrie, vizita delegației Comisiei pentru afaceri externe din Parlamentul Regatului Danemarcei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
16,63
Cer senin
Umiditate:54 %
Vint:0,51 m/s
Fri
18
Sat
14
Sun
15
Mon
17
Tue
19
Arhivă Radio Chișinău